Ata İlk Öğretim Okulu Çok amaçlı Salonunda ve bahçesinde Sarıçam Halk Eğitim Merkezi yöneticileri ve usta eğiticileri tarafından organize edilen Turizm Haftası kutlamalarında, kursiyerlerin el emeği göz nuru dökerek ürettikleri el sanatları ürünleri sergilenirken, kurulan çadırlarda gelenekler canlandırıldı.

Turizm Haftası Kutlamaları okul salonunda Sarıçam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canbulan’ın açış konuşması ile başladı. Canbulan konuşmasında, ‘’Turizm Haftası Kutlamaları kapsamında bugün usta öğreticilerimizin eğittikleri kursiyerlerimizin ürettikleri eserleri bugün sizlerin beğenisine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Verilen bu eğitimlerle kadınlarımızın yeni meslek sahibi olmalarının yanı sıra, gençlerimizinde kahve köşelerinden kurtulmaları,sosyal faaliyetlere katılmaları sağlanmıştır. Böylelikle ortaya çok güzel eserler çıkarak, sizlerin beğenisine sunulmuştur. Böylesine mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Sarıçam ilçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Denge, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Metin Erduran, Selma Koyuncu, ve Ali Bilgiç ile İlçedeki okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile velilerin de katıldığı etkinlikte daha sonra şiirler okundu, folklor gösterileri yapıldı ve slayt gösterisi sunuldu.

-YÖRÜK ÇADIRINDA SIKMA KEYFİ-

Okul bahçesinde kurulan Yörük çadırlarında ise davetlilere ve kursiyerlere, velilere yayık ayranı, sıkma ikram edildi. Davetlilerden merak edenlere sıkma yapımı tatbiki olarak öğretildi. Kıl çadırdaki etkinlikte Sarıçam’da görev yapan eğitimciler birbirleri ile sohbet etmenin ve kaynaşmanın da tadını çıkardılar.

Sarıçam Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canbulan, bundan sonraki etkinliklerini de aynı coşkuyla sürdürmeye özen göstereceklerini ifade etti.