Sarıçam Belediyesi tarafından iki yıl önce yapılan model uçak pistinde düzenlenen Fun Fly  2013 5. Etap yarışlarında, model uçak pilotlarının yapmış oldukları akrobasi gösterileri, gerçek uçakların yapmış olduğu akrobasi hareketlerini aratmadı.

Yapılan gösterileri izleyen Sarıçamlılar eğlenceli bir Pazar geçirdi. Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Fun Fly yarışları nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada “ Bugün burada Fun Fly 2013 Trükiye şampiyonasının 5. Etap müsabakaları yapılıyor. Bu yarışmalara ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Sarıçamlı hemşerilerimiz  bu Pazar günü çok güzel yarışlar izleyecekler. Emeği geçen herkese başta THK yetkilileri, belediyemiz görevlileri, Uçuş Federasyonu temsilcilerine, sporculara, hakem heyetine teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek burada yarışan yarışmacılara başarılar diliyorum.” dedi.

 

Bu arada Türk Hava Kurumu Anakara Model Uçak Okulu sporcularının yapmış olduğu gösteri uçuşları ise seyircilerden tam not aldı. Daha sonra üç ayrı etap halinde yarışmalar gerçekleştirildi. Yarışmalara Türkiye genelinde 50 sporcu katılıyor.