Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yapılacak olan konukevinin zor durumda olan kadınlarımızı barındıracağını, aynı zamanda onlara aile danışmanlarıyla psikolojik, hukuksal destek de verileceğini söyledi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapımına başlanan Ana-Bacılar Konukevi’nin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Bilal Uludağ, yapımının 5 aylık gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanan konukevinin toplamda 2 bin metrekareye yakın bir alan üzerine kurulacağını ifade etti.

EĞİTİMLERDE VERİLEBİLECEK

Bilal Uludağ, ,”Ana-Bacılar Konukevi, inşaatının tamamlanmasıyla birlikte Sarıçam ilçemizde yaşayan kadınlarımızın sıkıntılı ve zor günlerinde bu dönemlerini atlatabilecekleri, ihtiyaç duydukları her konuda yönlendirilebilecekleri bir yer olacak. Kadınlarımız burada ayrıca Belediyemizin imkânları dâhilinde gerekirse eğitimler alacağı, kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlayacak işleri de burada kurslar açılarak öğrenebileceklerdir.”dedi.

SPOR YAPMA İMKANI  VE DANIŞMANLIK HİZMETİ ALACAKLAR

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  Konukevinde kalacaklara ayrıca psikolojik danışmanlar, aile danışmanları ve hukuk danışmanları tarafından da hizmet verilebileceğini kaydetti. Uludağ,“Zor durumda kalan kadınlarımızın barınabilecekleri yaşam odalarımızın bulunacağı merkezde onların sosyal ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlarda bulunacak. Projemizde 862 metrekarelik zemin katta, ev kadınlarımızın da faydalanabilecekleri Spor salonu, Çocuk oyun alanı,  Revir, yemekhane, hobi odaları, kütüphane, idari birimler, psikolog ve güvenlik odaları, 1’nci katta ise toplam 23 yaşam odası, ütü ve çamaşırhane odası yer alacaktır.”diye konuştu.