Sarıçam Belediyesi tarafından düzenlenen İftar programının ardın yapılan eski Türk Tiyatrosu’nun orta oyunları gösterilerine özellikle çocukların ilgisi büyük oluyor. Oyunları pür dikkat ve neşe içinde izleyen çocuklar, yapılan ikramlarla da oldukça sevinçli görünüyorlar. Başkan Bilal Uludağ, ramazan ayı boyunca yapılan bu gösterilerle adeta “Sarıçam’da Şenlik Var” diyerek eski Osmanlı günlerinden bir esinti yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

İftar programına katılan aileler, oruçlarını açmalarının ardından çocuklarıyla birlikte Özel olarak tasarlanmış sahneli tırın önüne kurulan sandalyelerde oyunların başlamasını heyecan içinde bekliyorlar. “Sarıçam’da Şenlik Var” sloganıyla hareket edilerek, oyunları izleyen aileler ve çocuklarına mısır ikramları da yapılıyor. Bir yandan mısırlarını yiyen çocuklar bir yandan da oyunları neşe içinde izliyorlar.

BAŞKAN ULUDAĞ’A TEŞEKKÜR

Yaklaşık olarak 2 saat süren gösterileri çocuklarıyla izlemeye gelen aileler, kendilerine böyle bir eğlence ortamı yaratan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a seslenerek, ” Gerçekten bizlere neşeli anlar yaşatılıyor. Birde geçmişte yaşanan geleneklerimizi çocuklarımızda yakından görmüş oluyorlar. Ramazan ayında bizlere bu imkânı tanıyan Başkanımıza hem kendimiz, hem de çocuklarımız adına çok teşekkür ediyoruz.”dediler.

Sarıçam belediye Başkanı Bilal Uludağ ise, bu gösterilerin Ramazan ayı boyunca yapılacağını belirterek, “. Ailelerin çocuklarıyla birlikte gelip bu gösterileri sonuna kadar ilgi ile izlemeleri bizleri mutlu ediyor.  Özellikle çocuklarımızın mutluluğu görülmeye değer ve gülümsemeleri ömre bedel. Oyunların ise tam bir şenlik havasında olması da bir başka güzel.“diye konuştu.