Adana’nın dört bir yanından gelen öğrenciler, adını ‘Adana Birincisi’ olarak yazdırabilmek için satrançta birbirlerine rakip oldu. Oynadığı müsabakalarda 7 rakibini de saf dışı bırakan Özel Akdeniz Koleji 5. Sınıf öğrencisi İlayda Elif Karcıoğlu, mutlu sona ulaştı. Karcıoğlu için öğrencisi olduğu okulda mini bir tören düzenlendi. Özel Akdeniz Koleji İlköğretim Müdürü Mesrure Uğur, başarısından dolayı Karcıoğlu’nu kutladı.

 

“BU BAŞARI BİZİ GURURLANDIRDI”

Mesrure Uğur, Özel Akdeniz Okulları olarak sadece eğitim alanında değil, kültürel, sosyal ve sportif etkinliklere de büyük önem verdiklerini anlattı. İlayda Elif Karcıoğlu’nun satrançta göstermiş olduğu başarının kendilerini gururlandırdığı gibi çabalarının da boşa olmadığını ortaya koyduğu yorumunda bulunan Uğur, “Öğrencimizi kutluyoruz. Kendisine Bursa’daki ‘Türkiye Şampiyonası’ için şimdiden başarılar diliyoruz” dedi.

 

“EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALMAK GURUR VERİCİ”
Satrancı çok sevdiğini ve bu alanda kendisini sürekli geliştirdiğini anlatan İlayda Elif Karıcıoğlu da, “Okullar arası Satranç Turnuvası’na çok iyi hazırlanmıştım. Kendime yeni stratejiler belirleyip, nasıl başarılı olabileceğim üzerinde düşünmüştüm. Tüm bu çabalarımın karşılığını ‘Adana Birincisi’ olarak almak büyük bir mutluluk kaynağı. Aynı başarıyı Bursa’daki ‘Türkiye Şampiyonası’nda da göstermek istiyorum” diye konuştu.