Hastane kayıtlarına Hela Hela olarak geçti. Hela 3 yaşında bir kız çocuğu. Suriye'deki iç savaşın belki de en küçük gazilerinden biri. 20 gündür Adana'da bir hastanede tedavi görüyor. Anne ve babası yaşıyor mu yoksa öldü mü bilen yok. Her akşam Arapça 'anne' diye sayıklayarak kalkıp ağlıyor.

Suriye'deki savaşta her gün onlarca kişi yaşamını yitirirken, yüzlerce kişi de tedavi için Türkiye'ye getiriliyor. O yaralılardan biri de minik bir kız çocuğu.

AĞLARKEN BULUNDU'

Atılan bombalardan çenesinden yaralanan bebek, yıkılan harabelerin içinde ağlarken bulundu. Anne ve babası yoktu yanında. Saldırıdan sağ kurtulanlar tarafından diğer yaralılarla birlikte tedavi için sınırdan Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne, buradan da Antakya Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

KİMSESİZ SURİYE VATANDAŞI

Hastaneye yatırılırken kayıtlara ismi Hela Hela olarak geçti. 'Kimsesiz Suriye vatandaşı' olarak yazıldı. Suriye'deki savaşın en küçük gazilerinden olan bu bebeğin belki gerçek ismi bu belki de değil.

AMELİYAT OLACAK

Çenesi parçalanan minik bebek, yeni çene yapılmak üzere 20 gün önce Adana'daki bir hastaneye getirilip tedavi altına alındı. O günden buyana minik bebeği arayan soran yok. Annesi ya da babasının yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmiyor.

ANNESİNİ SAYIKLIYOR

Ancak, Hela bebek her gece Arapça 'Anne' diyerek uykusundan uyanıp kalkıyor, dakikalarca ağlıyor. Sanki uykusunda o korkunç savaşı yaşıyor gibi. Kendine geldiğinde boş ve donuk gözlerle etrafına bakıyor. Annesini, babasını arıyor.

HEMŞİRELER BAKIYOR

Minik bebeğe hastanedeki hemşireler annelik yapıyor. Yemek yemesinden, üstünü giydirmekten tüm ihtiyaçlarını gideriyorlar. Hela'nın anne ve babasının ya da bir akrabasının bulunması için Sağlık Bakanlığı, jandarma, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Adana İnsani Yardım Derneği gönüllüsü Fırat Yılmaz, "Antakya 112 Acil Servisi yaklaşık 20 gün önce Hela'yı Adana'daki hastaneye getirdi. O günden beri kimsesi yok. Kayıtlara da kimsesiz diye geçti. Çenesi parçalanmış. Adana'da ameliyat olacak. Bebek annesini ve babasını özlüyor. Bir an önce ailesinin bulunması gerekiyor. Annesi ve babasının yaşayıp yaşamadığı da bilinmiyor. İnşallah yaşıyorlardır" dedi.


GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ