Saygılı, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Afrin’e başlattığı operasyona destek vererek, dünyanın Türkiye’yi iyi anlaması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin medeniyet damarlarından aldığı ahlak ve güçle mazlum gönüllere ‘Zeytin Dalı’ uzattığına dikkat çeken Saygılı, “Ülkemiz, merhamet medeniyeti temsilcisi olma bilinci ve  tüm hassasiyeti ile bir süreç yönetiyor. 72 uçağımızla operasyon El Bab’daki 72 şehidimize atıf yapılarak sembolik bir önem taşıyor. Gönüllerimize taht kuran tüm şehitlerimiz gibi El Bab şehitlerimizi de düşünüp yapılan bu hareket çok anlamlı. Sabır ede ede zafere yürünen uzun yol, yürüyen medeniyet yürüyüşçülerinindir. Bir nakış gibi bir dantel gibi yol yürüyoruz, yarınları daha iyi imar etmek için” diye konuştu.

Saygılı, şöyle devam etti: “ Kadim kültürümüzden aldığımız güç, milletimizi istiklal ve istikbal mücadelemiz için ne gerekiyorsa yapmayı gerektirir. Tüm değerlerimizi koruma adına mücadele ediyoruz. Gönül coğrafyamız Türkiye’nin başarısı için dua içerisinde.  Gönül coğrafyamıza milletimiz duaları ile katkı koyuyorlar. Türkiye’nin önündeki bu büyük fırsatı ve dinamizmi geniş bir medeniyet tasavvuru içinde değerlendirmek gerek.”

“AFRİN OPERASYONU YENİ BİR SÜRECİN HABERCİSİ”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce gerçekleştirilen Afrin operasyonunun yeni bir sürecin, yeni bir çağın habercisi olduğuna vurgu yapan Saygılı, “Afrin operasyonu kendi göbeğini kesebilen yeni bir Türkiye paradigmasının doğmaya başladığının işaret fişeğidir” dedi.

Devlet yönetiminin; 15 Temmuz hain darbe girişimi dahil, tüm müdahaleleri milletten aldığı güçle, basiretle bir bir alt ettiğini kaydeden Saygılı, şöyle devam etti: “FETÖ ve diğer hain odaklara birlik ve beraber duruşumuzla her zaman cevap vereceğiz. Güçlü Türkiye’nin, büyük Türkiye’nin yapı taşlarını güçlendirerek yoluna devam etmektedir. Bu çok kutuplu dünya yeni gelişmelere gebe. Okyanusun ötesinden bizim bahçemizi dizayn etmek isteyenler bunu görmeliler. Milleti ile birlikte yürüyen, ufku geniş ülkeler, yeni dünyanın güçlü aktörleri olacaklardır. Yeni bir dünya şekilleniyor, Türkiye’de orada yerini alıyor. Kadimden bu tarafa bu coğrafyada aynı kaderi paylaşmış insanımızı sokağa çağıranlar var. İnsanımızı sokağa çağıran sorumsuzlar bu milletin mayasını bozamayacaklar. İnsanımız bu sorumsuz çağrılara ‘hadi oradan’ diyeceklerdir. Derin milletimizin yüreği bütün gelişmeleri not ediyor.”