Ceyhan Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin ardından Ceyhan Müftüsü Nazmi Söğüt bir konuşma yaptı.

Müftü Söğüt, Bakara Suresi 154 ayetinde şehitlerin ölmediğinin ifade edildiğini belirterek,

“ vatan dinin bir parçasıdır. Bu gün vatanımız olmasa al yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalanmaz, ezanımız semalarda yankılanmazdı. Bu gün bizler bu programları yapabiliyorsak şehitlerimizin sayesindedir. Vatan fiziki olarak bir toprak parçası ama Vatan’ın da canına can katan şehitlerimizin kanlarıdır. Duamız, bu bayrak inmesin diye, ezanlar susmasın diye şehit olanlarladır. İnşallah onlar Cennet köşkündedirler” dedi.

Ceyhan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkan Ayşe Muhacir ise derneğin yaklaşık bir yıl önce kurulduğuna dikkat çekerek, “ Ceyhan Belediyesi’ne ait Emin Civelek tesislerinin alt katı Ceyhan Gazi ve Şehitler Derneğine tahsis edildi. Buraya Çukurova bölgesinde bulunan ‘İlk Şehitler Müzesini’ yapmak istiyoruz. Bu Müzeyi Ceyhan’a kazandıran başta Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi İlkay Arslan “Anneme Mektup”, Gazi İbrahim Dal “dört mevsim içinde bir bahar olur” isimli şiirleriyle duygu yüklü anların yaşanmasına neden olurken, Gazi Hüseyin Özlü ise sazıyla sözüyle toplantıya renk kattı.

Türkiye haritası üzerine Ceyhanlı şehitlerin isimlerinin yer aldığı bir tablo ise açık arttırmaya çıktı. Ceyhan Belediyesi Başkan vekili Mehmet Tontu’nun 7 bin liraya aldığı tabloyu Gazi İbrahim Dal ve Şehit Aileleri Derneği Ayşe Muhacir takdim etti.

Toplantıya Ceyhan Belediye Başkan Vekili Mehmet Tontu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdal Yılmaz, Emniyet Müdürü Celal Özcan, Hamdili Belediye Başkanı Sıtkı Övet, Körseli Belediye Başkanı Mustafa Bayar, Kurtpınar Belediye Başkanı Mehmet Göregen, CHP Ceyhan İlçe Başkanı İlyas Kurt, MHP Ceyhan Belediye Başkan Aday adayları Ahmet Sevimli, Ali Duru, M. Haki Buhari, Dr. Mehmet Ali Ün, Av. Nusret Saclı, Rahmi Pekar, CHP Ceyhan Belediye Başkan Aday adayları Kasım Kara, Av. Volkan Konar, Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt, Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, Ceyhan ŞOYDER Başkan vekili Lütfi Küpeli, daire amirleri ve çok sayıda şahit ailesi katıldı.