23 yaşındaki Şehit Piyade Er Özkan Altınok'un cenazesi Hakkari'de düzenlenen törenin ardından uçakla Adana'ya getirilip, merkez Yüreğir ilçesi Dadaloğlu mahallesindeki baba evine götürüldü, burada helallik alındıktan sonra da Sabancı Merkez Camii'ne getirildi.

Cenaze törenine, şehirlerarası otobüs şoförlüğü yapan babası Celal Altınok, tekerlekli sandalye, annesi Ayten Çalışkan ile nişanlısı Şükran Güzel de yakınlarının yardımıyla geldiler.

Cenaze namazını, Adana İl Müftüsü Arif Gökce kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı silah arkadaşlarının omuzuna alındı. Bu sırada anne Ayten Çalışkan oğlunun tabutu arkasında gözyaşlarına boğularak yürüdü. Şehidin naaşı top arabasına konduğu sırada kardeşleri ve nişanlısı tabuta sarılıp öperek gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin naaşı bir süre top arabasında götürüldükten sonra cenaze aracına konarak toprağa verilmek üzere Adana Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürülerek gözyaşları arasında dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, AK Parti Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Ç.Ü.Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan,  ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ATB Başkanı Şahin Bilgiç, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt ile komutanlar ve çok sayıda vatandaş da katılarak duada bulundu.