Anemon Otel’de verilen yemeğe Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, askeri-mülki erkân ile kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Vali Mahmut Demirtaş, “Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünde, bu anlamlı günde kıymetli şehit yakınlarımız ve kahraman gazilerimiz onuruna düzenlenen yemek programına hoş geldiniz diyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

“Bu müstesna günde aziz şehitlerimizin emaneti olan sizlerle aynı sofrayı paylaşmak, gözlerini kırpmadan vatan uğrunda çarpışıp gazi olmuş kardeşlerimizle birlikte olmak, bizler için büyük bir şereftir” diye konuşmasını sürdüren Vali Demirtaş, “Kıymetli Kardeşlerim, her milletin hafızasında tarih boyunca girdiği mücadelelerin derin izleri vardır. Şanlı tarihimiz de birbirinden değerli zaferlerle doludur. Çanakkale Zaferi ise bunların başında gelir. Çanakkale, yüreği imanla ve vatan aşkıyla çarpanların, pervasız bir işgale gövdesini siper ettiği yerdir. Çanakkale, Anadolu’nun dört bir yanından, Rumeli’den, Bağdat’tan, Şam’dan gelerek, dilleri ve renkleri farklı, davaları aynı olan bir milletin, kadınıyla erkeğiyle omuz omuza verdiği eşsiz mücadelenin adıdır” ifadelerini kullandı.

Vali Demirtaş, büyük bir iman ve inançla tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan “18 Mart Çanakkale Zaferi”nin tarih sahnesinde yerini aldığı günden beri, onuruyla yaşamış milletin şüheda kanları ile sulanan vatan toprağında, kendisine vurulmak istenen zincirleri parçaladığı önemli bir dönüm noktası olduğa vurgu yaparak, “Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kastedenler, dün olduğu gibi bugün de hiçbir vicdâni ve ahlakî değer tanımadan üzerimize gelmeye devam etmektedir. 103 sene evvel ecdadımızdan yedikleri tokattan ders almayanlar, bugün de sisli, puslu havaları kollamaktadır. Hiç kuşkusuz bu kirli oyunların başında, 15 Temmuz hain darbe girişimi gelmektedir. En başta 15 Temmuz'un, Çanakkale ruhuyla özdeş bir ruh olduğunu vurgulamak istiyorum. O karanlık gecede, sokakları ve meydanları dolduran aziz milletimizin her bir ferdi, tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi özgürlüğüne, bağımsızlığına, vatanına, bayrağına, devletine, ezanına olan sevgisini, düşkünlüğünü tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır” diye konuştu.

Vali Demirtaş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Bu sebeple 15 Temmuz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletimizin yeniden dirildiği ve küllerinden doğduğu bir zaman dilimidir. 15 Temmuz'da vatanımıza kastedenlerin ihanet maskesini düşüren aziz şehitlerimize buradan bir kez daha Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum.

Kıymetli Kardeşlerim,

Ordumuz bugün de sınır ötesinde Afrin'e yönelik "Zeytin Dalı Harekatı" ile, tüm dünyaya barış, huzur ve insanlık dersi veriyor. Mehmetçiklerimiz ülkemizin güvenliğini sağlamak adına, Çanakkale'de ve Dumlupınar’da olduğu gibi yedi düvele verdiği mücadelenin bir benzerini Afrin'de; PKK, PYD, YPG ve DAEŞ gibi terör maşalarına karşı başarılı bir şekilde yürüterek, Afrin’i teröristlerden temizlemiştir.

Buradan, harekâtta görev yapan tüm Mehmetçiklerimizi tebrik ediyorum. Bilinmelidir ki güvenlik güçlerimizin teröre karşı yürüttüğü mücadele, azim ve kararlılıkla sonuna kadar sürdürülecek; millet olarak bizim irademizi ve basiretimizi sınayanların sonu, Çanakkale’de ve bugün Afrin’de olduğu gibi yine hüsran olacaktır.

Bu vesile ile harekâtta şehadete yürüyen yiğitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Kıymetli Kardeşlerim,

Bildiğiniz üzere devletimiz ve hükümetimiz, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin acılarını hafifletmek, yaşamlarını kolaylaştırmak adına birtakım düzenlemeler yapmış ve yapmaya devam etmektedir.

Bizler de Valilik olarak sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerini kendi meselemiz bilip, yakından takip ediyoruz. Kendinizi yalnız hissetmemeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz.

Daha önce ifade ettiğim bir hususu, bir kez daha altını çizerek hatırlatmak istiyorum: Kardeşlerim, asla yalnız değilsiniz. Bizler, 7 gün 24 saat sizlerin derdine derman olmaya, sıkıntılarınıza çözüm üretmeye, sevinçlerinizi paylaşmaya hazırız. Bu toprakları bizlere vatan yapanlara, onların yakınlarına ve kahraman gazilerimize hizmetkâr olmak, bizim boynumuzun borcudur.

Bu vesile ile Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünde, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tüm dünya milletlerinin hafızasına kazıyan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle, anıyorum.

Kahraman gazilerimize şükran ve minnet duygularımı ifade ediyorum. Sizleri saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Allah'a emanet olunuz.”

Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından öğrenciler Çanakkale ile ilgili şiirler okudu.

Yemek, Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın şehit yakınları ve gazilerin bulunduğu masaları tek tek gezip, onların hal ve hatırlarını sorması ile sona erdi.