Adana’da eğitim alanında yaşanan sorunların azalmak yerine hız kesmeden arttığını dile getiren Eğitim İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, atamalardan, öğretmen ve öğrencilerin aldığı raporlara kadar bir çok alanda gösterdiği üstün başarısızlık nedeniyle Vali Hüseyin Avni Coş’tan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet’e başarı plaketi vermesini istedi.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE KİNAYELİ TEŞEKKÜR

Yaptığı yazılı açıklamada Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine plansız, programsız, öngörüsüz davrandıkları ve eğitim emekçisinin lehine inisiyatif almadıkları için sonsuz teşekkür ettiklerini dile getiren Kayadan, Adana’da 07 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilen öğretmenlerin resen ataması uygulamasıyla 196 öğretmeni kusursuz bir şekilde mağdur edildiğinin altını çizdi.

 

“SELAMET’E BAŞARI(SIZLIK) PLAKETİ VERİLSİN”

Kayadan, “Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bunun için ne kadar övünseler azdır. Parçalanmış aile modeli yarattıkları, öğrencisini öğretmeninden kopardıkları

öğretmenleri, mağduriyet yerlerine hukuksuz bir şekilde sürdükleri, öğretmenlerin sağlıklarıyla, aile huzurlarıyla adeta oynadıkları için eğitim sendikalarını kandırmak isteyip oyaladıkları için, sayın Milli Eğitim Müdürü’ne ve ilgili şube müdürüne, Sayın Valimizin başarı plaketi vermesini bekliyoruz” dedi.

 

“ÖNCE SELAMET’E Mİ MUAYENE OLACAĞIZ?”

“Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü aynı üstün başarıyı(!), İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü atamasında da göstermiştir” diyen Kayadan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olağanüstü gayretle, liyakat kurallarını bir kenara itip kendi kurallarına göre cevval bir görevlendirme yaptığını öne sürdü.  Kayadan, “Bunun dışında Milli Eğitimde yaşanan onlarca hukuksuzluğu, sorunu çözmeyi bir kenara bırakıp, tıp alanına da ilgi göstererek tabipleri ve öğretmeleri rapor konusunda köşeye sıkıştırma coşkusunu da ayrıca bir ödüle layık buluyoruz. Sayın Başbakanımız her şeyden anlar da Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzün neyi eksik kalır? Acaba önce kendisine muayene olup sonra mı doktora gideceğiz? Bunun açığa kavuşturulmasını beklemeyiz” diye konuştu.

 

“ÜZERİMİZE BİR FİL DAHA GÖNDERİR MİSİNİZ?”

Nazım Hikmet’ in “Kabahatin büyüğü sende demeye dilim varmıyor ama kabahatin büyüğü sende canım kardeşim” dizelerini anımsatan Kayadan, Nasrettin Hoca ve Aksak Timur fıkrasına gönderme yaparak, “Sayın Milli Eğitim Müdürümüz yanınızda yok mu lütfen bir fil daha üzerimize gönderin” şeklinde konuştu.