10 yıl önce esnafın kredi kullandığı banka şubesi görevlilerinin yolsuzluğunu açığa çıkarttığı için cezalandırıldığını iddia eden kooperatif başkanı; “ Bana adeta  ‘Sen misin bizim arkadaşlarımızın yolsuzluğu ortaya çıkartan ‘ diyerek 10 yıldır ambargo uyguluyorlar. O günden bu yana bizim kooperatifimize üye esnafa kredi vermiyorlar. 12 bin esnaf mağdur durumdayız” dedi.

Derin bankacılığın kurbanıyız

“Biz derin bankacılık sisteminin kurbanıyız” diyen, sorununu çözmek için 140 milletvekili ve aralarında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de bulunduğu 4 bakanla görüştüğünü, 550 milletvekiline de faks çektiğini ancak sonuç alamadığını belirten S.S. Öz Etimesgut Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erkan Alyaz, şunları söyledi:

“Halk Bankası’nın Sincan Şubesi’nden bazı yetkililer, o tarihte esnaftan kredi geri ödemelerinde mükerrer tahsilat yapmış, esnafı borcunu ödememiş gibi göstermişti. Büyük çaplı bir yolsuzluğu ortaya çıkarttım ve ilgilileri bankaya şikayet ettim. Ancak o tarihten sonra, banka bizim kooperatiften yapılan hiçbir kredi başvurusunu kabul etmedi. Yaklaşık 12 bin esnafımız mağdur durumda. Banka yönetimi bu duruma bir gerekçe göstermiyor. Ancak banka içinden aldığım bilgilere göre, bizim kooperatifin kredi almaması için üzeri kırmızıyla çizilmiş.”