Kavi, “Trafiği olumsuz etkileyen ve önemli bir kazanç kapısı haline getirilen servis taşımacılığının, artık kontrol altına alınması şarttır. Sorunun kamusal, ücretsiz, nitelikli toplu taşıma ile çözülebileceği açıktır. Bu anlamda, yerel yönetimin politikalarını gözden geçirmesi ve kamu yararı doğrultusunda hareket etmesi gerekmektedir.”dedi.

Okul servis araçlarının daha iyi denetlenebilmesi ve okul taşıtı olmayan araçlarla öğrenci taşımacılığı yapılmasının önlenmesi için mevcut servis araçlarının farklı bir harf grubu plakada toplanması gerektiğini belirten MMO Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, öğrenci servis araçları ve alınması gerekli önlemler konusunda da şu görüşlere yer verdi:

ÖĞRENCİ SERVİS ARAÇLARINDA ÖNCELİK GÜVENLİK

“Çocuklarımızı emanet ettiğimiz Öğrenci Servislerinde tüm velilerin ilk önceliği elbette ki güvenlik. Çocuklarımızı gözümüz arkada kalmadan, gönül rahatlığı ile servislere emanet edebilmeliyiz. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız kazaların yaşanmaması için denetim mekanizmalarının sağlıklı bir şekilde kurulması ve işletilmesi gerekmektedir. 2017 yılında İzmir’in Çiğli İlçesi’nde kreşe giden 3 yaşındaki Alperen Şahin’in, uyuduğu okul servisinde unutulup hayatını kaybetmesi;okul servis araçlarında hem denetimde hem de uygulamada var olan yetersizlikleri bir kez daha gözler önüne sermiştir.

“Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği” nde yapılan değişiklik ile;servis araçlarının yaş sınırı 12 yaştan, 20 yaşa çıkartılmıştır ve taşıt içi düzeni sağlamak, okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğrencilerinin inme ve binmeleri sırasında yardımcı olmak üzere bulundurulması zorunlu olan rehber personelin 20 yaşında ve en az ilköğretim mezunu olması şartı yeterli görülmüştür. Değişiklik öncesi, rehber personelin 22 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olması gerekiyordu. Yapılan bu değişikliklerin, çocuklarımızın can güvenliğini tehlikeye atacağı yönündekitartışmalarıalevlendireceği düşüncesindeyiz.

Üzerinde durulması gereken diğer bir konu ise okul servis taşımacılığını, yönetmelik ve uygulamalar çerçevesinde yapmaya çalışan, bu hizmeti meslek edinmiş esnafın, izin belgesi ve herhangi bir kaydı olmayan kısaca korsan servis olarak tanımladığımız sözde okul servislerine karşı haksız rekabetle karşı karşıya kalmasıdır. Öyle ki bu kayıtsız servisler devlete karşı ödevlerini yerine getirmemekle birlikte gerek ve yeter koşullardan uzak ve ciddiyetsiz olmaları endişe kaynağı olarak velilerin gündeminde kalacaktır.

Okul servisi hizmeti verecek niteliklerdeki taşıt sahipleri bulunduğu mahalli idarelere müracaat ederek izin belgesi olmak zorundadır. Ancak bu taşıtları kontrol eden personelin yeterli bilgi ve deneyime sahip olmaması Servis hizmeti veremeyecek nitelikteki taşıtlara da izin belgesi verilmesi sonucunu doğurmaktadır. Bu olumsuzluğun giderilmesi için yalnız şehir merkezinde değil, ilçe ve belde yönetimlerince de etkin denetimin yapılması son derece önemlidir. Bilinmelidir ki hiçbir kurum, kuruluş veya tüzel kişiler çocuklarımızın güvenlik ve emniyetini doğrudan ilgilendiren bu konuda ihmalkar davranamaz.

SERVİS ARAÇLARI FARKLI BİR HARF GRUBU PLAKADA TOPLANMALI

Bilindiği gibi ilimizde ticari yolcu taşımacılığı yapan otobüs cinsi tüm araçlar "S" harf grubunda toplanmıştır. Çok ilginçtir ki servis araçları da aynı harf grubu plaka ile hizmet vermektedir. Bu durum servis araçlarının denetimini güçleştirdiği gibi gerçekte "okul taşıtı" özelliğini taşımayan, korsan olarak aracına okul taşıtı ibaresi yazdırılan araçlarla öğrenci taşımacılığı yapılmasının önünü açmaktadır.

Bu sebeple, çocuklarımızın taşımacılığında kullanılan araçların daha iyi denetlenebilmesi ve okul taşıtı olmayan araçlarla öğrenci taşımacılığı yapılmasının önlenmesi için mevcut servis araçlarının farklı bir harf grubu plakada toplanması gerekmektedir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve dile getirmeye çalıştığımız endişelerimizin asıl kaynağı olan ebeveynlerimiz adına kamuoyunun dikkatine sunduğumuz görüş ve önerilerimizin yetkili merciler tarafından değerlendirileceğine inancım tamdır,  sevgi ve saygılarımı sunarım.

OKUL SERVİS ARAÇLARI KONTROL ALTINA ALINMALI

Trafiği olumsuz etkileyen ve önemli bir kazanç kapısı haline getirilen servis taşımacılığının, artık kontrol altına alınması şarttır. Sorunun kamusal, ücretsiz, nitelikli toplu taşıma ile çözülebileceği açıktır. Bu anlamda, yerel yönetimin politikalarını gözden geçirmesi ve kamu yararı doğrultusunda hareket etmesi gerekmektedir.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak, kamusal denetim anlayışımız gereği, toplum yararı ve kamu güvenliği için tüm okul servis araçlarını denetlemeye hazır olduğumuzu belirtir, yetkili kurumları ve kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz.”