Ülke genelinde ihtiyaç olan her noktada olmaya gayret gösteren ve daha önce felaketlere maruz kalmış, yardım bekleyen çok sayıda il ve ilçeye ayrım yapmaksızın yardım gönderen Seyhan Belediyesi şimdide Adana’nın Aladağ ilçesindeki yurt faciasında zor durumda kalan vatandaşlara yardım gönderme kararı alındı. Seyhan Belediye Meclisi Aralık ayı 2’nci birleşiminde gündeme gelen maddede ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a ölen ve yaralanan çocukların ailelerine yapılmak üzere 200 bin TL’ye kadar yardım etme yetkisi verildi. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Yapılan oylamada madde CHP, AK PARTİ, MHP ve HDP gruplarının oy birliği ile kabul edilirken Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aladağ’da yaşanan olayın ülkeyi yasa boğduğunu belirtti. Başkan Zeydan Karalar, “Aladağ'da yaşanan olay gerçekten ülkemizi yasa boğdu. Artık her gün 'Bugün nasıl bir olay yaşacağız' diye güne tedirgin başlıyoruz. Zaten her gün gelen şehit haberleri yüreklerimizi yakıyor. Birde Aladağ'dan gelen felaket haberi ile acıya boğulduk. Aladağ'a yapacağımız 200 bin TL'lik yardım olayda hayatını kaybedenlerin ve yaralıların ailelerine verilecek'' diye konuştu. 

Ayrıca Seyhan Belediyesi’nce orda yurtta yaşayıp yaralı kurtulan çocuklara iletilmek üzere kıyafet yardım kampanyası başlatılırken konuşmaların ardından yapılan oylamada Aladağ'a yapılacak olan yardım 4 partinin oy birliği ile geçti.


ALADAĞ’A BİRDE YURT YAPILACAK

Aladağ’da yaşanan yurt sorunu da gündeme gelirken Başkan Zeydan Karalar Aladağ’a yurt yapılmasını da meclis gündemine getirdi. Konunun araştırılmasını isteyen Başkan Karalar hukuki bir engel olmaz ise Aladağ'a yurt yapılması mecliste oylamaya sunulacak.