Seyhan Belediyesinin geleneksel iftar sofralarda kurulmaya başladı. Her gün farklı bir mahallede kurulacak iftar sofralarının ilki Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde kuruldu. Her gün farklı bir mahallede kurulacak olan iftar sofraları ile birlikte Çukurova Üniversitesi ve Fatih Yeniay Aşevi’nde de iftar saatlerinde sıcak yemek verilmeye devam edilecek. Toplamda 30 gün boyunca 50 bin kişiye sıcak yemek verilmiş olacak.

İlk gün Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde 1000 kişiye yemek verilirken Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da iftara katılarak orucunu vatandaşlarla birlikte açtı. Birde konuşma yapan Başkan Zeydan Karalar,

Ramazan Ayının birlik beraberlik ayı olduğuna vurgu yaparak Gazze’de yaşanan katliama dikkat çekti. Dünyanın gözü önünde bir katliam yaşandığını söyleyen Başkan Karalar,  “Barışın kardeşliğin huzurun ayı Ramazan hoş geldin. İsrail’in Filistin halkına yaptığı katliamı kınadık. Filistin’in her zaman yanındayız. İsrail’i ve ABD’yi kınıyoruz. Bu konuda devletimizin alacağı her kararın arkasındayız. Her zaman olduğu gibi mağdurların, acı çekenlerin yanındayız. Filistin halkı yalnız değildir. Hepinizin orucunu Allah kabul etisin” şeklinde konuştu.