Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesi şehir merkezindeki cami önleri, sokak araları ve kavşaklarda dilencilik yapan çoğunluğu Suriye vatandaşı olan duygu istismarcılarına yönelik operasyon yaptı.

Dilencilik yapan kişilerin yaşları değişkenlik gösterirken özellikle duygu istismarında bebeklerin kullanılması dikkatlerden kaçmadı. Yakalanan ve çoğunluğunun Suriyeli olan dilenciler zabıta ekiplerine tepki gösterirken, bebek sayılabilecek yaştaki çocuklarla kadın zabıta memurları özel olarak ilgilendi.

Seyhan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, yakalanan ve dilenmekten men edilen kişiler hakkında yasal işlem yapıldığını bildirilirken, dilenen Suriyelilerin durumu ve kimlik tespiti için yetkili birimlerle iletişime geçildi. Bu arada dilencilerin üzerinden çıkan paraya el konuldu.

Yine yapılan açıklamada; Adanalılardan gelen yoğun şikâyet üzerine operasyon gerçekleştirildiği belirtilirken operasyonların düzenli olarak devam edeceği açıklandı.