Proje kapsamında Türk işçiler işe başlarken Suriyeli mültecilerin önümüzdeki hafta iş başı yapacak. Proje ile ilgili olarak Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı(BMZ) Türkiye Masası Sorumlusu Dr. Konrad Sternisko, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) Proje Müdürü Gabriele Mühlig ve Alman Uluslararası İşbirliği koordinatörü Verda Yücer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı makamında ziyaret etti.

SURİYELİ MÜLTECİ SORUNU
Suriyeli projesi kapsamında ziyarette bulunan heyet Suriyeli mültecilerin durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Proje kapsamında halen Seyhan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde 200’ü Türk, 200’ü Suriyeli olmak üzere 400 personel istihdam edilecek.  Suriyeli mülteci sorunun çözüm bulunması gereken önemli bir sorun olduğuna vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu sorunun çözümünde belediyelerin daha aktif rol oynaması gerektiğinin söyledi. Seyhan Belediyesi’nin Türkiye’de ilk ve tek olarak yaptığı mülteci sorunu ile ilgili çalışmanın Suriyelilerin gelecekle ilgili yapmak istedikleri noktasında yol gösterici olduğunu söyledi.

BAŞKAN KARALAR’IN TÜRK İŞÇİ ISRARI

Proje Türkiye’de birkaç ilde sadece Suriyeli mülteci çalıştırılması anlaşması ile hayata geçerken Seyhan Belediyesi’nde farklı bir uygulama gerçekleşti. Başkan Karalar’ın ısrarı ile projede çalışacak 400 kişinin 200’ünün Türk olmasına karar verildi. Konunun bölge olarak çok hassas olduğuna vurgu yapan Başkan Karalar, işsizlikte ilk sırada olan Adana’da Türk işçileri işin içine katarak istihdama bir nebze katkı koymak istediklerini söyledi.
Heyet görüşmenin ardından Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçileri ziyaret etti.