İlki 2005 yılında düzenlenen ve bölgesinde yalnızca Seyhan Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ’23 Nisan Çocuk Oyunları Festivali’ kapsamında altı tiyatro topluluğu tarafından her gün iki seans olmak üzere altı ayrı oyun sahnelenecek. Her oyunun ardından Seyhan Belediyesi Folklor hocalarının çalıştırdığı ilköğretim öğrencilerinin halkoyunu gösterileri sunulacak.
Festivalin açılış töreni Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Seyhan Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonu’ndaki açılış törenine organizasyona katkı sağlayan kuruluş temsilcileri, festival boyunca oyun sahneleyecek tiyatro topluluklarının yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce minik izleyici katıldı.
“Çocuklar geleceğimiz, geleceğimiz çocuklarımızdır” diyen Başkan Öztürk, “Göreve geldiğimiz günden bu yana hizmet parolamız ‘gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz’ oldu. Bu parolanın gereğini de bugüne kadar yaptığımıza inanıyoruz. Bugünden sonra da yine siz değerli çocuklarımızın yaşayabileceği bir şehir inşa etmek için çalışıyoruz” diye konuştu.
Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu’nu dolduran minik izleyicilerin coşkulu alkışları arasında konuşan Öztürk, “Büyük Atatürk’ün siz değerli yavrularımıza armağan ettiği bu güzel bayramı en iyi şekilde kutlamanın gayreti içerisindeyiz. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı bir kez daha canı yürekten kutluyorum” dedi.
Azim Öztürk, konuşmasının ardından festivalin organizasyonuna katkı veren kurum temsilcileriyle, festivalde sahnelenecek oyunları hazırlayan tiyatro topluluklarının yöneticilerine plaket verdi.
Seyhan Belediyesi 23 Nisan Çocuk Oyunları Festivali’nin açılışı Seyhan Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’ne bağlı oyuncuların sahnelediği ‘Maceraya Yolculuk’ isimli iki perdelik oyunla başladı.