Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın her konuda olduğu gibi eğitime de olan katkısı devam ediyor. İlçede ikamet eden ve ekonomik yetersizlikten dolayı dershaneye gidemeyen başarı gençleri kısa adı SEYMER olan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri’nde özel dershane konforunda eğitim görüyor.  İlk kez geçen yıl başlayan ve bu yıl 2. si yapılan uygulama ile Üniversite Sınavı (YGS-LYS) ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) için toplam 1000 öğrenciye eğitim veriliyor. Bununla birlikte ücretsiz olarak özel hazırlanmış sınavlara hazırlık kitap seti dağıtımı da devam etti. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında 3 bin öğrenciye özel hazırlanmış kitap setleri hediye edilirken bu yıl dağıtılan hazırlık kitabı eğitim seti sayısı 5 bini buldu. Böylelikle sadece bu yıl toplamda 35 bin kitap dağıtılmış oldu.


"FİKRİ, VİCDANI, İRFANI HÜR İNSANLAR ANCAK EĞİTİMLE YETİŞİR”
Başkan Zeydan Karalar, SEYMER ana binadaki kitap dağıtım törenine katıldı. Konuşmasında eğitimin önemine vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden bir örnek vererek vicdanı, irfanı ve fikri hür bir toplum yaratmanın tek yolunun eğitim olduğunu söyledi. Başkan Karalar, “Ne diyor Mustafa kemal Atatürk; ‘Biz vicdanı hür, irfanı hür, fikri bir toplum yaratmalıyız’ Buda eğitimle olur biliyorsunuz. Biz Seyhan Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Geçen sene bu uygulamayı başlatmıştık. Elimizden geldiğince gençlerimizi sınavlara iyi hazırlamaya çalışıyoruz. Bu nedenden dolayı bu hizmeti yaparken Final Dershanesi gibi iyi bir partner seçtik kendimize. Geçen sene ilk yılımız olmasına karşın çok ciddi başarı elde ettik. Sizlerin daha iyi bir geleceğe sahip olmanıza küçükte bir katkı koyabilir isek ondan da çok mutlu oluruz” ifadelerine yer verdi.

ŞAKİRPAŞA’DA KİTAP DAĞITIMI
SEYMER merkez binada düzenlenen kitap dağıtım törenin ardından Şakirpaşa Anadolu Lisesi’ne geçen Başkan Zeydan Karalar, Burada öğrencilerin büyük coşku ile karşılandı. Gençlere bir konuşma yapan Başkan Karalar, eğitimin önemine vurgu yaparak ülkenin geleceğinin gençlerin göstereceği çabalara bağlı olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından Başkan Karalar, özel olarak hazırlanan üniversiteye hazırlık setlerini öğrencilere teslim etti. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar öğrencilerden başarılı olma sözü almayı da ihmal etmedi.