KURBANLAR ÜCRETSİZ KESİLDİ

Adana’nın Seyhan ilçesinde bu Kurban Bayramı ilk kez uygulanan ücretsiz kurban kesim hizmeti vatandaştan oldukça fazla ilgi gördü. İlçede Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatı ile Çevre Koruma ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 13 mahallede toplam 16 ayrı nokta satış yeri, 9 merkezde de kurban kesim yeri belirlendi.  Belirlenen alanlarda kurbanlar belediye tarafından ücretsiz kesilirken vatandaşlar uygulamadan dolayı son derece mutlu oldu.

 

VATANDAŞTAN ÖVGÜ

Adana’da ilk olarak Seyhan Belediyesi’nce uygulanan proje ile kurban kesmek isteyen vatandaşlar kurbanlarını sağlıklı ve temiz bir ortamda keserken ücrette ödemedi. Hayata geçirilen uygulamanın her yıl yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar bu şekilde hem etrafın kan gölü olmasından hem de kurban kesim ücreti ödemekten kurtulduklarını söyledi. Hizmetten ötürü Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve belediye çalışanlarına teşekkür eden vatandaşlar, bu uygulamanın örnek alınması gerektiğini belirtti. “Adana’da ilk kez böyle bir uygulama ile karşılaştık. Her yıl haftalar öncesinden kurbanımızı nereden alacağız? Kime kestireceğiz? Telaşına düşüyorduk. Ancak bu yıl Seyhan Belediyesi’nce hayata geçirilen uygulama ile kurbanımızı sağlıklı bir ortamda ve ücret ödemeden kestirme fırsatı bulduk. Bu hizmeti sunan başta Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar olmak üzere tüm belediye çalışanlarına sonsuz teşekkür ederim. Yine Bu uygulamanın diğer belediyelere örnek olacağını düşünüyorum. İnşallah bu uygulama her yıl yapılır ve hem etraftaki kötü, kanlı görüntülerden kurtulur hem de sağlıklı ve temiz bir şekilde kurbanımızı kestiririz” ifadelerine yer verdiler.

 

KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ TEMİZLENDİ

Kurban Bayramı’nda vatandaşların hem kurbanlık ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmeleri hem de hijyenik ortamda hayvanlarını kesmelerini sağlamak amacıyla ilçenin çeşitli noktalarına kurban satış yerleri ve kesim alanları kuran Seyhan Belediyesi, bayramın ilk gününden itibaren temizlik çalışmalarına aralıksız devam etti. Kurban kesim alanları ile satış yerleri Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenerek dezenfekte edildi. Temizlik çalışmaları için bayramın bitmesini beklemeyen ve ilk günden son güne kadar aralıksız çalışan ekipler Seyhanlılardan tam not aldı.