Seyhan Belediyesi’nin Adana’nın çehresini değiştirecek kent meydanı projesi çalışmaları kapsamında Karacaoğlan Caddesi’ni Saydam Caddesi’ne bağlayacak 15 metre genişliğinde 255 metre uzunluğunda yeni bir cadde yapılacak. Yolun geçeceği güzergâhın üzerinde bulunan binaların tamamı kamulaştırılarak yıkılırken yolun da açılma çalışmaları başladı. Çalışmaları yerinde denetleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar teknik ekipten son durum ile ilgili bilgi aldı.

Meydanın yapılacağı bölgede vatandaşlar ve esnaf ile bir süre sohbet eden Başkan Zeydan Karalar’a vatandaşlar yapılan hizmetten dolayı teşekkür etti.  “Başkanımız göreve geldikten sonra ömrü hayatımızda 1 kazma bile vurulmayan mahallemizi baştan sona yenilemeye başladı. Kent meydanı buralara yeni bir çehre kazandıracak. Yenide bir yol yapılıyor. Biz bu hizmetlerden çok memnunuz başkanımızdan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Kent Meydanı ile ilgili bilgi veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meydanla birlikte yeni yollarında Seyhan’a Adana’ya kazandırılacağını ve bölgenin trafik akşının önemli ölçüde rahatlayacağını söyledi. Başkan Karalar, “Adana’nın hayali bir proje ve bu hayali yavaş yavaş gerçeğe dönüştürüyoruz. 40 bin metrekare alan üzerine kurulacak meydanın kamulaştırma işleminin yüzde 92’si tamamlandı. Alanda bulunan 2 yüz 83 binanın 197’si arazi olarak bakıldığında da yüzde 80’i yine belediye imkânları ile kamulaştırılarak yıkıldı. Şu ana kadar kamulaştırma bedellerinin tamamı belediyenin kendi öz kaynakları ile ödendi. Ve bugüne kadar ödenen kamulaştırma bedeli 66 milyon lira… Biz buraya 15 metre genişliğinde 255 metre uzunluğunda yeni bir cadde yapıyoruz. Ve yine yanından geçen Obalar Caddesi ve Saydam Caddesi’ni genişletiyoruz” dedi.