ADANA- Sosyal belediyecilik anlamında önemli hizmetlere imza atan Seyhan Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi 120 engelli vatandaşı sevindirdi. Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlenen tören ile ihtiyaç sahibi bedensel engelli vatandaşlara akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Törene Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile engelli vatandaşların yakınları da katıldı. Her yıl düzenli olarak tekerlekli sandalye dağıttıklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, yaptıklarının sosyal belediyecilik olduğunu ve sosyal belediyeciliği bir lütuf değil görev kabul ettiklerini söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Bugün 120 akülü tekerlekli sandalye dağıtıyoruz. Arkadaşlarımız 'bayramdan sonra dağıtalım' dediler, ben bayramdan önce dağıtılmasını istedim. Ben istedim ki sizler 2 bayramı birlikte yaşayın. Bütçesi bizden çok olan belediyeler yılda 100 araba dağıtıyor biz yılda 2 kez 120 olmak üzere, 240 adet akülü tekerlekli sandalye dağıtıyoruz. Türkiye'de Seyhan Belediyesi kadar araç dağıtan, çocuğun kadının yaşlının yanında olan belediye yok. Şehrin belli noktalarında şarj istasyonları kurduk. Araçlarınızı kurduğumuz şarj istasyonlarında rahatlıkla şarj edebilirsiniz” şeklinde konuştu.


Türkiye’de “Engelli Dostu Belediye” olarak anıldıklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, sosyal belediyecilik anlamında yapılan hizmetler ile ilgili bilgi verdi. Başkan Karalar, "Biz yaptığımız projelerle Türkiye'de en engelli dostu belediye olduk. Geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile ‘Seyhan Halk Kart’ projemizi hayata geçirdik. Bu Türkiye’de yapılan ilk uygulama oldu. Kimse yatağına aç girmesin diye 1500 aileye halk kart dağıttık. Hiç geliri olmayan aileye 600 lira, daha aşağı geliri olanı da 600 liraya tamamlıyoruz. Bir kredi kartı gibi istediğiniz ihtiyacınızı karşılıyoruz. Yine AB destekli evde yaşlı bakım hizmetini başlattık. Atalarımızı, babalarımızı, analarımızı ihtiyaç duyan vatandaşların evde bakım hizmetini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından ihtiyaç sahibi 120 engelli vatandaşa akülü sandalyeleri teslim edilerek nasıl kullanılacağı konusunda bilgi verildi.