Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-2 programı kapsamında hazırlanan proje uygulamaya başlandı. Projeyle Seyhan'da yaşayan 20 vatandaşın bakım ve temizlik hizmetinin evde görülmesi belediye tarafından yapılıyor. Seyhan Belediyesi, Seyhan Halk Eğitim Merkezi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Acıbadem Hastanesi iş birliğinde gerçekleşmekte olan projenin toplam yatırım tutarı 134 bin 248 Euro. Projenin 120 bin 823 Euro'su Avrupa Birliği (AB) tarafından karşılanacak.

Proje kapsamında evde bakım hizmeti gerçekleştirilen 80 yaşındaki Türkan Öncel, yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. Öncel, “Buraya gelip benimle ilgilenmeniz çok hoşuma gitti. Ben diyorum ki 4 tane melek geldi bana. Allah razı olsun belediyeden böyle bir şey çıkarmış. Ne güzelsiniz her gün gelin bahçemizde balkonda oturup çay içeriz dut yeriz, erik yeriz” ifadelerini kullanarak mutluluğunu dile getirdi.

Evde bakım hizmetleri yapılan 87 yaşındaki Mürüvvet Tamlak’ın oğlu Mehmet Emin Tamlak’ta böyle bir hizmetle ilk kez karşılaştıklarını ve çok memnun olduklarını söyledi. Tamlak, “Belediye en büyük hizmeti yapıyor. Buraya gelip banyosunu yaptırıp, tırnaklarını kesiyorlar. Ben buradan Başkan Zeydan Karalar’a çok teşekkür ediyorum. Hizmetin en güzelini yapıyorlar” şeklide konuştu