İnanç ayrım yapmaksızın tüm ibadethanelerin temizliğini yapan okulların ihtiyaçlarını karşılayan Seyhan Belediyesi yine örnek olacak bir uygulamayı hayata geçirdi. Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolle ilçede bulunan 182 ilk ve orta dereceli okulun su depolarının temizliği yapılacak.

Uygulama yapılan okullardan ismet İnönü İlkokulunu ziyaret eden Başkan Zeydan Karalar, ilgili birimlerden çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Okulların açılmasına kısa bir süre kaldığına vurgu yapan Başkan Karalar, suyun uzun süre depoda kalmasının bakteri üreteceğini belirtti ve bunun temizlenmesi için kolları sıvadıklarını söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Belediyelerin görevleri vardır. Bu görevler bellidir ancak belediyelerin en önemli görevleri insanların hayatlarını kolaylaştıracak işleri yapmaktır. Baktığınız zaman su depolarının temizliği bize ait değil ancak çocuklarımızın sağlığı da her şeyden önemli. Arkadaşlarımız depoların temizliğini yapacak bununla birlikte düzenli olarak kontrollerini sağlayacak. Bilindiği üzere su şebekeden ne kadar temiz gelirse gelsin su deposunda beklediği zaman bakteri üretebiliyor” ifadelerini kullandı.

İsmet İnönü İlkokulu yetkilileri de yapılan hizmetin önemine vurgu yaparak başkan Zeydan Karalar ve Seyhan Belediyesine teşekkür etti.