Seyhan Belediyesi Kent Konseyi Hayvan Hakları Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Merkez Türkiye’de ilk defa Adana’nın Seyhan ilçesinde faaliyete geçti.  Yeni Baraj Mahallesi 3 nolu çocuk ve dinlenme parkı içerisindeki merkezin açılışına Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Seyhan Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, Hayvanların Yaşam Hakkı Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Metin Yıldırım, meclis üyeleri ve çok sayıda hayvan sever katıldı…

“HER CANLININ YAŞAM HAKKI SAVUNULMALI”

Her canlının yaşam hakkının savunulması gerektiğini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Hayvan Hakları Merkezi’nin Türkiye’de bir ilk olduğuna vurgu yaparak güzel işler çıkartan ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Başkan Karalar, “Her şeyin tepesinde başkan olsa da yapılan tüm işlerde ekip vardır. Bir yöneticinin yapması gerekenler; iyi kadro kurması lazım. İşini iyi yapan, halkına saygılı olan, üretken bir kadro kurması gerekli. Zamanı ve iyi kullanması ve en önemlisi yetimin hakkını iyi kullanması lazımdır. Yönetici bunu yaparsa başarısız olması mümkün değildir. Bizde bunu yapıyoruz. Sizin vergilerinizden oluşan bütçelerinizi en iyi şekilde kullanıyoruz. Belediye sadece temizlik yapan asfalt döken bir kuruluş değildir. Sadece insanların değil bütün canlıların doğumdan ölümüne ilgilenen kuruluştur. Seyhan Belediyesi bunu göstermiştir. Hayvan Hakları Merkezi bir ilktir ama ilk uygulamamız sadece bu değildir. Onlarca uygulamasız varadır. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE İLK OLAN BİR MERKEZ”

Sadece insanlara karşı değil, tüm canlılara karşı duyarlı olunması gerektiğini söyleyen Seyhan Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, hayvan hakları merkezin açılmasında büyük katkılar sunan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür etti. Daha sonra söz alan KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım'ı ve DOHAYKO Başkanı Nesrin Çıtırık’ta Başkan Zeydan Karalar’a teşekkür ederken, KİHAYKO Başkanı Yıdırım Başkan Karalar’ın “her canlının yaşam hakkını savunmamız gerekli” sözleri ile önlerini açtığını söylerken uygulamanın Türkiye’de ilk olduğunu söyledi.


Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı.