Huzurevinde kalan yaşlıların, doktorların da önerdiği Bocce sporunu yaparken keyifli anlar yaşamasını sağlamak adına standartlara uygun Bocce tesisini tamamlayan Seyhan Rotary Kulübü Dönem Başkanı Emre Yıldırım ve Kulüp üyeleri, örnek olabilecek tesisin açılışını yapmanın gururunu yaşadı.
Seyhan Rotary Kulübünün faaliyetlerini incelemek ve tesisin açılışını gerçekleştirmek üzere Adana’ya gelen Rotary 2430. Bölge Dönem Guvernörü Serdar Ünlü, ilk olarak kulüp tarafında daha önce kente kazandırılan Ziyapaşa’nın heykelini yerinde inceledi. Atatürk Parkı içinde yer alan ve Ziyapaşa Bulvarı üzerinde bulunan heykeli inceleyen Ünlü, kentin önemli şahsiyetlerinin yeni nesilllere tanıtılması adına bu tür çalışmaların önemli olduğunu kaydetti.

Daha sonra Rotaryenler Adana Huzurevine geçti. Rotary 2430. Bölge Dönem Guvernörü Serdar Ünlü, Seyhan Rotary Kulübü Dönem Başkanı Emre Yıldırım ve Rotaryenler Huzurevinde kalan yaşlıların katılımıyla tesisi açtı.

YILDIRIM “YAŞLILARIMIZA BOCCE TESİSİMİZ HAYIRLI OLSUN”

Daha sonra konuşan Seyhan Rotary Kulübü Dönem Başkanı Emre Yıldırım, Seyhan Rotary Kulübünün 72 üyesiyle 1976'dan beri faailiyetlerine devam ettiğini, madden ve manen yardımlarını sürdürdüğünü kaydetti. Yıldırım “Bugün de burada yaşlılarımız için bir proje yapalım dedik. Bocce tesisini tamamladık. Örnek olacağını düşündüğümüz projemizi geliştireceğiz ve  ileride tesisin üstünü kapatmayı da düşünüyoruz. Tesisimiz, tüm yaşlılarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ÜNLÜ “BURADAKİ BAŞARI, DİĞER HUZUREVLERİNE ÖRNEK OLACAKTIR”

Rotary 2430. Bölge Dönem Guvernörü Serdar Ünlü ise tesisin önemine değinerek, projenin diğer Huzurevlerine örnek olacağını kaydetti. Ünlü şöyle konuştu;

“Yaşlılarımız için çok uygun bir spor ve bu dalda Türkiye Şampiyonalarına katılıyorlar.  Kulübümüzü tebrik ediyorum. Çünkü onlara bir amaç verdiler. Hem rehabilitasyon hem de fiziksel açıdan faydalı bir spor. Rotary örnek projeler yaratmaya çalışıyor. Farkındalık yaratmaya çalışıyor.  Buradaki bu başarı diğer huzurevlerimize de yansıyacaktır. Kulübümüzün daha önceden yapıp koruduğu Ziya Paşa'mızın heykelinin yanından geldik. Rotary kulubü, bölgesinin turizmini ve değerlerini öne çıkarmayı ve onlara katkı sağlamayı hedefler. Ziya Paşa bizler için önemli bir değer ve tam da onun isminin olduğu caddeye bir heykelinin yapılması çok önemlidir. Şehirlerimizin çeşitli meydanlarına o şehirlere hizmet etmiş değerli insanlarımızın heykelini dikmek;  tarihimize sahip çıkmak, değerlerimize sahip çıkmak  ve şehircilik bilincinin yerleşmesi adına çok kıymetli bir hizmettir”


Konuşmaların ardından Huzurevinde kalan yaşlılar “Bocce” tesisinde gösteri maçı yaptı. Yaşlılar, Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Emre Yıldırım ve Kulüp üyelerine tesisi kazandırmalarından dolayı  teşekkür ettiler.