Seyhan Belediyesi yaz aylarının sonlarına doğru ilçe genelinde asfalt atağı başlatmış, neredeyse tüm sokak ve caddeleri asfaltlamıştı. Ancak Seyhan Belediyesi’nin titizlikle yaptığı ve pırıl pırıl hale getirdiği cadde ve sokaklar bugünlerde delik deşik hale geldi. Gerekli koordinasyon yapılmaması yüzünden doğalgaz, internet, ASKİ, TEDAŞ çalışmaları yüzünden asfalt bozulurken açılan çukurlar su birikintileriyle doldu.  
Sıkça yaşadığımız bu olumsuzluk yüzünden vatandaş adeta çileden çıkıyor. Yayaların yanısıra araçlar da çukurlara bata çıka ilerlemeye çalışırken, çoğu zaman sıkıntılar yaşanıyor. Bu durum haliyle şu tekerlemeyi akla getiriyor; “Herkes gider Mersin’e, biz gideriz tersine...”

Yaşananlara tepki gösteren vatandaşlar; “Yerel yönetimlerin yanısıra diğer yatırımcı kuruluşlar ASKİ, TEDAŞ, İnternet sağlayıcıları ve Doğalgaz hizmeti gerçekleştirenler, yıl içerisinde nereye yatırım yapılacağını, nerelerde çalışma gerçekleştirileceğini bir proğram dahilinde kararlaştırsalar daha iyi olur. Hem böylelikle birinin yaptığını diğeri bozmaz, hem de maddi anlamda da harcanan emek ve para boşa gitmez... Adanalı da bu yüzden zor durumda kalmaz...” dediler.