Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi tatlı, pasta ve bayram şekeri imalathaneleri ile satış yerlerindeki denetimleri arttırdı.

DENETİMLERE BAŞKAN KARALAR'DA KATILDI

Kontrollere bizzat katılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar halk sağılığının her şeyin önünde geldiğini söyledi. Başkan Karalar, "Öncelikle herkesin Ramazan Bayramını kutuluyorum. Ramazan Bayramının bir başka isimi şeker bayramıdır. Şekerin en fazla tüketildiği bayramdır. Son yıllarda bütün gıda malzemelerin DNA sı ile oynamaya çalışıyorlar. GDO'lu ve buna benzer bir sürü şey insan sağlığını tehdit ediyor. Bu tatlıcılarda da var. İnsan sağlığını etkileyecek ürünler kullananlar da var. Biz seçim öncesi söylemiştik 'Vatandaşın sağlıklı gıda yemesi konusunda gayret göstereceğiz' demiştik. Bu onun bir yansıması. Biz burada hem vatandaşımızı koruyacağız, hem de esnafı koruyacağız. Burada esnafa zara vermek gibi niyetimiz yok. Ancak esnaf haksız kazanç sağlıyorsa, insan sağlına uygun olmayan maddeler kullanıyorsa bunu önlemekte bizim görevimiz. Arkadaşlara da talimat verdik asla ve asla tamamen adil ve eşik bir şekilde davranacaklar. Kim ki vatandaşın sağlığına aykırı davranıyorsa hemen cezai işlem başlatıp kapatacaklar. Biz vatandaştan yana tarafız. Esnaf bizim için çok önemli, dürüst çalışan vatandaşın sağlığına helak getirmeyen esnaf ise göz bebeğimizdir" şeklinde konuştu.

 

ESNAF DENETİMDEN MEMNUN

Denetimler ile ilgili açıklama yapan Adana Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı Denetimleri memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken merdiven altı imalathaneler konusunda vatandaşları ve yetkilileri uyardı. Taylancı,"Bayram öncesi ilçe belediyelerinin yaptığı denetimlerin çok olumlu buluyoruz. Bayram ağzı insanların ağzının tadının kaçırılmaması çok önemli... Bunun yanında Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın geldiği günden bu yana yaptığı her şey esnaf camiasında olumlu karşılanıyor. Esnaf olarak ricam hem haksız rekabetin önlenmesi hem de merdiven altında özellikle baklavalarda ve kadayıflarda Antep fıstığı adı altında kullanılan yer fıstığının boyanıp bezelyenin çekilip kullanılmasının önlenmesi. Antep fıstığını kilosu 90 lira ama yer fıstığını boyayıp Antep fıtığı görünümüne dönüştürüyorlar. Özellikle hiç ummadığınız çok güzel yerlerde dahi istenmeyen usulsüzlükler yaşanabiliyor. Başkanımızın bu denetimi de bizleri mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı.