23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Seyhan Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarında şenlikler düzenlendi. Akkapı, Gürpınar,  Tellidere, Yeşilyurt, 2000 Evler, Narlıca,  mahalleri ile Atatürk Parkı ve Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen etkinlikler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

AKKAPI'DA SEVGİ SELİ

Akkapı Mahallesi 2 nolu çocuk parkı içerisinde düzenlenen 23 Nisan şenlikleri çocukların ve vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleştirilirken bu etkinliğe katılan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar bu gibi etkinliklerin sürekli olarak yapılacağını müjdeledi.

KARALAR: KUTLAMALAR HER YIL AYNI COŞKU İLE DEVAM EDECEK

Akkapı Mahallesi'nden sonra Gürpınar Mahallesi'ne geçen Başkan Karalar burada yaptığı konuşmada 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 19 Mayıs tarihlerinin ülkemiz için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirtirken bu günleri coşku ile kutlamaya devam edeceklerini söyledi. Karalar, "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bugün ülkemiz için, dünya için önemli bir gün. Bugün 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' denildiği gündür. Bugün demokrasinin temellerinin atıldığı gündür. 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 19 Mayıs tarihleri ülkemiz için ayrı bir anlam ifade ediyor. Biz bugünleri unutmayacağız, unutturmayacağız. Her yıl aynı coşku ili kutlamaya devam edeceğiz. Çocuklarımız bizlerin geleceği. Onların vatanımıza, milletimize faydalı bireyler olmaları için gece gündüz çalışacağız" ifadelerini kullandı.

MUHTAR YESİN: BAŞKAN KARALAR İLE GURUR DUYUYORUZ

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın konuşmasının hemen ardından söz alan Gürpınar Mahalle Muhtarı Tahir Yesin ise 4 dönemdir muhtar olduğunu ancak mahallerinde ilk kez böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek Başkan Zeydan Karalar'a teşekkür etti. Yesin "Ben 4 dönemdir muhtarlık yapıyorum ancak mahallemde ilk kez böyle bir olay yaşanıyor. Bu anlamda mutlu olduğumu belirtmek isterim. Sayın Zeydan Karalar gibi bir Belediye Başkanımızın olmasından dolayı onur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada Toros İlk Okulu öğrencileri düzenlediği gösteri ilgi izlendi.

ÇOCUKLAR BAŞKAN KARALAR'A SARILDI

Narlıca kapalı semt pazarında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliğine katılan Başkan Zeydan Karalar çocukların yoğun ilgisi ile karşılandı. Alana gelen Karalar'ın etrafı çocuklar tarafından çevrilirken Karalar'a etkinliğin düzenlemesinden dolayı teşekkür ettiler.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar burada yaptığı konuşmada çocukların dünyaya eşit geldiğini ancak eşit büyüyemediğini söyledi. Karalar,"Ben çocukları çok seviyorum. Çocuklar eşit doğarlar ancak eşit büyüyemezler. Ben hayatımı çocukların eşit şartlarda büyümesine adadım. İnşallah bir gün insanların eşit doğup, büyüdüğü bir yer olacağız. Bugün 23 Nisan... Mustafa Kemal Atatürk bugün uygar bir Türkiye'nin temeli atıldı. Ulu Önder aynı zamanda bu günü çocuk bayramı ilan etti. Buda Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara verdiği önemi gösteriyor. Bizlerde Ulu Önder'in kıymetini bileceğiz, onu ve değerlerini unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.