Gençlik Merkezi Müdürü Senem Açıkgöz, öğrencilerin tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkmayı, doğayı ve çevreyi tanımalarını hedefleyen geziye, 10 liderin gözetiminde, 13 Nisan Cumartesi günü 300 kız, 14 Nisan Pazar günü de 300 erkek öğrenci olmak üzere toplam 600 öğrenci  katılarak, Pozantı'yı  daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını söyledi. 

Belirli aralıklarla, Adana’nın ilçeleri ve çevre illeri öğrencilerin daha yakından tanımaları için kültür gezileri düzenlediklerini ifade eden Açıkgöz,  öğrencilere Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın rehberlik yapmasından dolayı teşekkür etti.

Gezi kapsamında, .Pozantı  Kongre  Anıtı  önünde ‘’Pozantı  Kongresi ‘’hakkında bilgi veren Başkan Çay, daha sonra Tarihi Akköprü,  Belemedik Anıt Ağaç ve Şehit Kasım Hoca Anıtı hakkında açıklamalarının ardından  Şekerpınarı  Mevkisi’nde sucuk ekmek ikram ettiği belirten Açıkgöz,  Çay’ın öğrencilerle birlikte Kurtuluş Savaşı’nda önemli kahramanlıkların gösterildiği Gülek Karboğazı'nda bulunan Kuvay-ı Milliye Anıtını ziyaret etmelerini sağladığını kaydetti.

-KALDIRIM KÜTÜPHANESİNİ  ÖĞRENCİLERDEN 200 KİTAP-
"Gençlerin İyilik Ağacı Projesi" kapsamında öğrencilerin kitap bağışında bulunduklarını vurgulayan Açıkgöz,’’ Pozantı'da halkın ücretsiz kitap okuması adına kaldırıma konulan kütüphaneye  Adana Gençlik Merkezi ailesi olarak Gençlik ve Spor  Bakanlığı’nın ‘Seyahatnameden Seçmeler’ ve ‘Mesnevi Öyküler’ kitaplarından iki yüz adet armağan ettik’’ dedi.

 “Seyyah Bizim iller Projesi” kapsamında  gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğrencilerin,  Adana’ya  yeni bilgilerle döndüler.