Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir Sen Adana Şubesi Başkanı Mehmet Sezer, 5. Olağan Kongrede yeniden şube başkanlığına adaylığını açıkladı. DSİ tesislerinde yapılan adaylık açıklamasına Eğitim Bir Sen Adana Üniversite Şubesi Başkanı Mehmet Benli, Büro Memur Sen Adana Şubesi Başkanı Ahmet Curabaz, Eğitim Bir Sen Seyhan , Sarıçam, Çukurova, Yüreğir İlçe Yönetimi adayları, Eğitim Bir Sen’e üye çok sayıda okul müdürü ve davetli katıldı.
“GEMİYİ LİMANA SAĞ SALIM GETİRDİK”
Çok sayıda katılımcının alkışları arasında açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Adana Şubesi Başkanı Mehmet Sezer, Adana’da istikrarın sürmesi ve sendikalarının daha da büyümesi için şube başkanlığına adaylığını açıkladığını belirtti. Eğitim Bir Sen Adana Şubesi olarak bu yıl 5. si düzenlenecek olan olağan kongre sürecini 1 Eylül itibariyle başlatmış bulunduklarına dikkat çeken Mehmet Sezer, “ 2010 yılında Adana Şube Başkanlığı görevini bizlere layık gören bütün üyelerimize, bize duydukları güven sebebiyle şükranlarımı sunuyorum. Rabbimizin yardımları ile birçok badireden yüzümüzün akıyla çıkmayı başarıp, gemiyi limana sağ salim getirdik. “ dedi.
“ÇIKAR HESAPLARI PEŞİNDE KOŞMADIM”

Yönetime geldikleri günlerde 3200 olarak teslim aldıkları üye sayısını bugün itibariyle 7500 üye sayısına ulaştırdıklarının altını çizen Mehmet Sezer, Eğitim Bir Sen Adana şubesi olarak birçok etkinliğe imza attıklarını söyledi. Mehmet Sezer, “Neredeyse Adana’da gitmediğimiz okul, selam vermediğimiz eğitim çalışanı kalmadı. Hizmet kalitesini ve hizmet çıtasını yükselttik.Üç farklı listeden gelen kardeşlerimizle birlikte, bizlere vermiş olduğunuz bu kutlu görevde dört yılımızı, kavgalar, karalamalar vs ile değil, birlik beraberlik ve istikrarlı bir yönetim havasında tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Görev yaptığımız sürede şahsıma ve teşkilatımıza kurulan hiç bir tuzağa düşmedik. Biz işimize baktık. Zaman bizi haklı çıkarttı. Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı olarak, başkanlık görevini yürüttüğüm dört yıl içerisinde her zaman, İnsan merkezli ve Hak merkezli çalıştım. Özellikle çıkar hesapları peşinde koşmadım, Koşanlara da göz yummadım. Hiç kimsenin kimliğine bakmadan hakkın savunucusu oldum. “Kim olursa olsun, zulmeden zalimdir ve zulme uğrayan mazlumdur.” sözünü kendime düstur edindim. Sendikamızı hiçbir zaman makama, mevkiye, paraya ve kör ideolojilere esir etmedim.” Diye konuştu.

“ULU ÇINAR ÜLKEMİZİN HER TARAFINA KÖK SALDI”
Eğitim Bir Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının bir fidan olarak hayat sahasına çıkardıkları bu teşkilatın bugün, köklerinin ülkenin en ücra köşelerine kadar uzanmış bir çınar ağacına dönüştüğüne dikkat çeken Mehmet Sezer, “Emeği geçen, ter akıtan, nefes tüketen herkesi tebrik ediyor, takdir ediyor, aramızda olmayanları rahmetle ve şükranla anıyorum. Bizler Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının bıraktığı bu emanete dün nasıl sahip çıktıysak ve koruduysak, bundan sonrada emaneti korumaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.Sendikal mücadelemizde dört yıldır bu kutlu davayı, adeta dikenlerin ortasında hepsine inat, açan bir gül gibi yürüttüğümüz inancındayım. Hiçbir zaman geriye bakmadan, sürekli ilerleyerek Yetki yolunda özlenen günlere kavuşmanın umudu ile, bu kutlu dava için ekip arkadaşlarımla birlikte gece gündüz demeden çalıştım, koşturdum.” dedi.
 “ PAROLAMIZ; ADANA’DA İSTİKRAR SÜRSÜN SENDİKAMIZ BÜYÜSÜN”
Özellikle son zamanlarda hakkında basında çıkan " Mehmet Sezer Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanlığına yeniden aday mı?" sorusuna,” Durmak Yok, Adana'da Yetki Yolunda Çalışmaya Devam. diyerek buradan tekrar Adana Şube Başkanlığına aday olduğumu ilan ediyorum.” Şeklinde cevap veren Mehmet Sezer,”Parolamız Adana’da istikrar sürsün sendikamız büyüsün. Bizim sendikal davamız; "Birilerinin isteklerine göre ve kendi gündemlerine göre hareket edenlerin değil; Hakk’ın yanında saf tutanların, Hiç bir engelden korkmadan Hak namına yürüyenlerin yoludur, İnancından asla taviz vermeyenlerin, yılmadan, yorulmadan, engel tanımadan çalışanların Üç günlük dünya hayatını, menfaat uğruna feda etmeyenlerin,Her zaman verdiği sözün arkasında duranların, Gücü değil hakkı gözetenlerin , Arkadaşlık ve samimiyete değer verenlerin yoludur, Bu güne kadar hiç bir pazarlığın içinde yer almayan, Nerede olursa olsun hangi ekipte olursa olsun hepsi bizim arkadaşımızdır mantığıyla hareket edenlerin, davasıdır.” Diye konuştu.

“ HAYATIN DEĞERİ HEDEFLERİN BÜYÜKLÜĞÜ VE ÖNEMİ İLE ÖLÇÜLÜR”
Ustalık döneminde kendisi ve ekibine verilecek destekle yapacak çok işlerinin olduğunu belirten Mehmet Sezer,”Bu teşkilatta ilk üye olan arkadaşımızda, en son üye olan kardeşimizde hizmete layıktır.Özellikle son 12 yılda Türkiye'de hayal dahi edilemeyecek bir takım değişikliklerin olduğunu hep birlikte yaşadık ve gördük. Şüphesiz Yeni Türkiye Hedefi yolunda Eğitim Bir Sen Adana Şubemiz de kendine yakışır şekilde büyüme ve gelişim gösterdi. İnşallah kongre süreci de bunu teyit edecektir. Kongre süreci başladığına göre bu teşkilata emek vermiş gönül vermiş bütün kardeşlerimizin aday olma liste çıkartma hakkı vardır. Bu teşkilatımızı güçlendirir. Rekabet olur kaliteyi arttırır. Süreçte aday olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu bir ekip işidir. Ben ve Ekibim şunu çok iyi biliyoruz ki; “Hayatın değeri, hedeflerinin büyüklüğü ve önemiyle ölçülür. Bizim kalbimiz, vicdanımız, ruhumuz, sendikamıza hizmet ettiğimiz ve hedeflerimizi hayata geçirdiğimiz sürece huzurlu ve mutlu olacaktır İnsanın değeri, söyledikleri ile değil, yaptıkları ile ölçülür.Yaptıklarımız ortada.” Dedi.