SGK İl Müdürü Bilal Canbolat ile birlikte Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek'i makamında ziyarete gelen Daire Başkanı Ahmet Yetim'i, Birlik Başkan Vekili, Adana Şoförler ve Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Kenan Yılmaz ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda esnaf odası ve taşımacılık kooperatifi başkanı karşıladı. 

Ziyarette, Kurum Alacaklarının 6736 Sayılı Kanun Uyarınca Yeniden Yapılandırılması  ile ilgili toplantıya katılan esnaf ve sanatkar odası başkanlarına bilgilendirmede bulunan Daire Başkanı Yetim, borcu olanların 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvurularına yaparak yapılandırmada bulunmalarının menfaatlerine olacağını belirtti. Daire Başkanı Yetim, oda başkanlarının sorularını da cevaplandırırken, vergi ve sicil kaydı bulunup emeklilik haklarından yararlanamayanlar ile ilgili de gerekli düzenlemeleri yaptıklarını, gündeme girdiğinde de derhal ilgili birimlere sunacaklarını söyledi. Yapılandırma için başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda henüz netlik olmadığını da belirten Yetim, bunun Bakanlar Kurulu yetkisinde olduğunu da kaydetti. 

Toplantıda Suriyeli kayıt dışı çalışanlar,  taşımacı esnafının yaşadığı, EK-6 denilen geçici çalışanlar ilgili sorunları da dinleyen Yetim, çözüm konusunda gereken desteği vereceklerini sözlerine ekledi. 
Başkan Sözütek de,ziyaretlerinden dolayı Daire Başkanı Ahmet Yetim ve İl Müdürü Canbolat'a teşekkür ederken, esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözümü konusunda devletin şefkat ve anlayışını beklediklerini ifade ederek, "Bizim devletimize karşı boynumuz kıldan incedir. Ama esnafımızın mağduriyeti de yüreğimizi sızlatıyor. Esnafımızı devletimiz koruyup kollamalıdır"dedi