SGK İl Müdürü Bilal Canbolat, SGK İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek, 2016 yılında asgari ücretin artması nedeniyle işverenler üzerindeki işçilik maliyetinin azaltılması için asgari ücret desteği getirildiğini ve bunun 2017 yılında da devam ettiğini, buna ilave olarak asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerin sigorta primlerinin ödenmesinin ilerleyen aylara ertelendiğini paylaştı.

Aynı zamanda hizmet sektöründe görev yapan avukatlar, doktorlar vb. meslek gruplarında  geçmişten bugüne ödenmeyen yüksek meblağlı prim borcu bulunan mükellefleri hakkında yasal işlem ve takip ile ilgili çalışmaların yürütüldüğünü ifade ederek, mükelleflerinin yasal işlemlere ve takibe maruz kalmaksızın prim borçlarının yapılandırılarak ödenmesi noktasında hassasiyet gösterilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük,  “Son dönemde ülkemizde ve şehrimizde yaşanan ekonomik sorunlar ne yazık ki avukatları da olumsuz etkiledi. Bilhassa genç meslektaşlarımız büro açma ve kendi adına çalışma noktasında ciddi maliyetler, vergisel, prim yükümlülüğü karşısında zorlanmaktadır. Daralan iş hacmi, Adanamızın vergisel teşviklerden istifade edememesi nedeniyle de bağımlı çalışmak istediklerinde de yeterli ortamı bulamamaktadırlar. Yanı başımızdaki komşumuz Osmaniye’nin  kalkınmada öncelikli il olmasına rağmen Adanamızın üvey evlat muamelesiyle hiçbir teşvikten yararlanmaması şehrimizin tüm ekonomisini ve çalışma yaşamını olumsuz etkilemiştir.” diye konuştu.