Teknolojinin gelişimi, sistemlerin dijital dünyaya adapte edilmesi, siber tehditlerin artışı ve kritik sektörlerin dijital dünya üzerinden hizmet vermeye başlamasıyla Siber Güvenlik Uzmanlığı geleceğin mesleği olarak tanımlanıyor.

Başta ABD, Çin ve Rusya gibi birçok ülke kendi siber ordularını kurarak milyarlarca dolarlık yatırımlar yapmaya ve siber güvenlik uzmanlarını yetiştirmeye başladı. Ülkemizin siber güvenlik stratejilerine destek olmak ve bu alandaki insan kaynağı eksikliğini gidermek için BGA Bilgi Güvenliği Akademisi ve CENGA topluluğu, öğrencilere destek vermek amacıyla Siber Güvenlik Kış Kampı düzenledi.

Verilen üst düzey eğitimin yanı sıra eğitici ve öğretici siber yarışmalar sayesinde de öğrencilerin teorik eğitimlerine pratiklik sağlayarak tecrübe kazanması sağlandı.

Kamp hakkında bilgi veren BGA Genel Müdürü Huzeyfe Önal, gerçekleştirilen eğitimin Siber Güvenlik alanında kendini geliştirmek ve bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

CENGA topluluğunun Danışman Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Fatih Akay da, küresel çapta yapılan siber saldırılar analiz edildiğinde kritik öneme sahip ülkelerin büyük zararlar gördüğünü belirterek ülkemizin bu alanda uzmanlara ihtiyacı olduğunu ve yetişmiş insan kaynağı eksikliğinin gün geçtikçe daha fazla hissedildiğinin altını çizdi.

Kamp İçin 158 Farklı Üniversiteden 2.249 Başvuru Yapıldı.

Doç. Dr. Akay; Siber Güvenlik Kış Kampı’na 158 farklı üniversiteden 2.249 başvuru yapıldığını belirterek, başvuru yapan kişiler arasından en başarılı 25 öğrencinin eğitime hak kazandığını söyledi.

Kampa Bilgisayar Bilimlerinin yanı sıra, Adalet, Almanca, Aşçılık, Anestezi, Biyoloji, Felsefe, Hukuk, İktisat, İlahiyat, İmalat, İstatistik, Maliye, Öğretmenlik, Sosyoloji, Tarih, Veterinerlik, Rus Dili ve Psikoloji gibi 180 farklı alandan başvuru yapıldı.

Türkiye genelinde en çok başvuru yapan bilgisayar mühendisliği öğrencileri ardından ikinci sırada 173 başvuru ile "Bilgisayar Programcılığı" bölümü gelirken, 107 başvuru ile üçüncü sırada "Yazılım Mühendisliği" öğrencileri olarak sıralandı. En çok başvuru aldığımız Çukurova Üniversitesi'ni ikinci sırada 131 başvuru ile Elazığ Fırat Üniversitesi, üçüncü sırada 113 kayıt ile Sakarya Üniversitesi ve 112 kayıtla Anadolu Üniversitesi takip etti.

Toplamda 3 saat süren değerlendirme sınavına 1.189 kişi katıldı. Online olarak gerçekleştirilen sınava katılan öğrencilere 40 soru soruldu ve ortalama sınavda kalma süresi 1,5 saat olarak belirlendi.