Doğan, yaz sıcağının artmaya başladığı bu günlerde bir nebze serinlemek için yeşil alanların arttırılması çağrısında bulundu. 
Bu yıl ilki 29-30 Nisan, 1 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Adana I. Çevresel Paylaşım Sempozyumunun ardından yapılan ağaç dikim etkinliği toprakla buluşturulan ağaç fidanları nedeniyle Çevreciler için farklı bir anlam taşıdı. 
“ÇEVRESEL SORUNLARA KALICI ÇÖZÜM SUNMAK İÇİN SEMPOZYUM YAPTIK”
Etkinlikte kısa bir değerlendirme yapan Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, “gelecek nesillerin yaşamdaki payı adına verdiği mücadeleyi ortaklaştırmak, çevresel sorunlara dikkat çekmek, geçici çözümler yerine, kalıcı bütünsel çözümler sunmak amacıyla, Adana I. Çevresel Paylaşım Sempozyumunun düzenlendi” dedi.

“YAZ SICAĞINA DOĞAL ÖNLEM YEŞİL ALANLARDIR”
Sıcak ve nemli iklim koşullarındaki yerlerde yeşil alanlar konusunda yapılan araştırmalara göre; kentsel alanlardaki bir yeşil alan kitlesinin, konum, büyüklük, yoğunluk ve ağaç, tür özelliklerine bağlı olarak yaz mevsiminde yaz sıcaklıklarını 4-11 derece azalttığı, kışın ise sıcaklıkları 2-4 derece yükselttiği ve güneş ışınımının alınmasında denge sağladığı belirlenmiştir. Yine yeşil alan kitleleri ile dış çevrede bulunan farklı yoğunluktaki hava katmanlarının yer değiştirmesinden dolayı, ağaç kitlelerinin konum, büyüklük, yoğunluk ve ağaç türlerine bağlı olarak rüzgar oluşumu ve hızında yüzde 10-30 oranında bir artış sağlanabilmektedir”