Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, taşeron sorunun çözümü konusunda hala beklenen seviyeye gelinmediğini söyledi.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Adana’ya gelen Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarıyla bir araya geldi.

Görüşmede genel değerlendirmelerde bulunan Ramazan Ağar, çalışma hayatında sorunların giderilmesi noktasında hala sıkıntı yaşadıklarını söyledi. İktidar temsilcileriyle yaptıkları her görüşmede, iş barışının sağlanması, üretimin verimli olması, üretimin artması ve işçi, işveren arasındaki sorunların giderilmesi bakımından örgütlenmenin önünün açılması gerektiğini anlattıklarını söyledi. Ağar, “Sendikanın olmadığı yerde demokrasi olmaz denilir, çok doğru bir ifadedir. Türkiye’nin nüfusu 50 milyon iken, çalışma hayatında sendikalaşma yüzde 58’i buluyordu, şimdi nüfus 81 milyon bu oranı yakalamak mümkün değil. Kamuda örgütlenme bitti, çalışma barışının sağlanması, verimin artması adına örgütlenmenin önü açılmalıdır” dedi.

“TAŞERONDA SIKINTI DEVAM EDİYOR”

Çalışma hayatının en önemli sorunlarının başında taşeron sisteminin geldiğini hatırlatan Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, “Sendika olarak başlattığımız girişimlerle taşeron işçilere kadro verildi, bu büyük başarı ancak yine de eksik yanlar var, KİT’lerde çalışan asıl işi yapanlara kadro verilmedi, bir tarafta sevinç yaşanırken, bir tarafta hüzün hakim oldu. Eşit işe, eşit ücret politikası geliştirilmeli. Kadro bekleyen taşeron işçilere zaman kaybedilmeden hakları verilmeli” diye konuştu.

TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Kamu işçilerini ilgilendiren yeni dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin başlayacağını da hatırlatarak “Çalışanlarımızın kazanılmış haklarının korunması, bu haklara yeni kazanımların elde edilebilmesi adına görüşmelerimize başlayacağız. TİS görüşmelerinin daha da sağlıklı olabilmesi için Aralık ayı içinde Koordinasyon Kurulu oluşturacağız” şeklinde konuştu. Ağar, açıklamasında Aralık ayında yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonuna da değinerek “4 kişilik bir ailenin geçim standardı 2 bin liranın üzerindedir. Bunun içindir ki Türk-İş olarak iktidara ve işveren seslenerek asgari ücretin 2 bin lira olmasını istemiştik. Önümüzdeki ay asgari ücret tespit komisyonu toplanacak bu talebimizi orada da dile getireceğiz” dedi.