"Altın Koza Sinema Atölyesi" başlıklı konferanslar dizisinde, "Görüntü çekim teknikleri ve kamera tanımı" ünlü Görüntü Yönetmeni Uğur İçbak tarafından yorumlandı. Mavi Sürmeli Oteli'nde, Çukurova Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen İçbak, sohbet havasında geçen keyifli bir atmosferde tecrübelerini aktardı.
Görüntü yönetmeninin, sanat yönetmeni ve film yönetmeniyle birlikte setin beyin takımını oluşturduğuna dikkat çeken İçbak, "Görüntü yönetmeni ışık ve görüntü çerçevesini ayarlar. Bilinenin aksine kamera ile işi olmaz. Kadraj, pozisyon ve ışığı ayarlarız. Yönetmenin hayalindeki filmi çekebilmek için çabalarız. Görüntü yönetmeni, yönetmenle hiç bir zaman çatışmaz. Uyum halinde çalışmak zorundadır" dedi.
İşini çok sevdiğini söyleyen İçbak, mesleğiyle ilgili yeni jenerasyona tavsiyelerde bulunmayı ihmal etmedi. Konferans sırasında, dinleyiciler arasında bulunan Yönetmen Işıl Özgentürk'e doğum günü sürprizi yapıldı. Konferans sırasında elinde pasta ile içeri giren otel görevlisi, Özgentürk'ün yanına gelerek mumları üflemesini istedi. Yaptığı esprilerle konferansa damgasını vuran Özgentürk, pastayı keserken kaç yaşına girdiğini soranlara '33' yanıtı verdi. İki saat süren konferans sonunda, öğrenciler
otelden mutlu şekilde ayrıldı.