Kalkınma Bakanlığı tarafından başlatılan ve yerel düzeyde toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamayı, istihdam edilebilirliği artırmayı ve kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla bölgedeki kadın, çocuk, genç ve engellilerin kendilerini daha iyi ifade etmelerine katkı vermeyi hedefleyen Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri, Adana’da başarılı bir ivme kazandı.

“Yılın En İyi SODES Projesi” Ödülü Adana’nın Başarısının Ayak Sesleri Oldu

Sosyal Destek Programına, 2011 yılında pilot uygulamaya dahil olan Adana, uygulamadaki bir yılını doldurmadan Tarım Çocukları Okul Öncesine” projesi ile “Yılın En İyi SODES Projesi” ödülüne layık görüldü.

Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz’ın, 13 Eylül 2012 tarihinde Malatya’da düzenlenen törende verdiği bu ödül, Adana Valiliği’nin Sosyal Destek Programı’ndaki başarısının adeta ayak sesleri olurken, tarım işçisi ailelerin çocuklarına yönelik olarak, ilk defa uygulanan proje, hem yılın en iyi SODES projesi oldu,  hem de diğer İllerin bu konuda proje uygulamaları için nitelikli bir örnek teşkil etti.

Vali Coş, “ SODES Projelerinin Başarısı Sosyal Açıdan Sevinç ve Gurur Verici”

Sosyal Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen projelerle, Adana’da önemli sosyal eksikliklerin giderildiğini kaydeden Vali Hüseyin Avni Coş, “2011 yılında pilot İl olarak yer aldığımız proje kapsamında, aradan geçen çok kısa bir süre zarfında önemli çalışmalara imza atmamız, bizler için gurur kaynağı oldu. Gerçekleştirdiğimiz ve desteklediğimiz projelerin amaç ve hedefine ulaştığını gördükçe, insanımızın başarılı projeler karşısında duydukları memnuniyete şahit oluyor, sevinç ve gururumuz kat be kat artıyor” dedi.

Proje Sayısı Çığ Gibi Büyüyor

Adana’da uygulanan Sosyal Destek Programı projelerine ilişkin rakamsal bilgiler de veren Vali Coş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2011 yılında dahil olduğumuz SODES Programı kapsamında, Valiliğimiz tarafından 38 projeye toplam 3 milyon 500 bin 103 TL mali destek sağlandı. 2011 yılı programı kapsamında yürütülen projelerin hepsi tamamlanarak, proje yürütücüleri ile sürdürülebilirlik sözleşmeleri imzalandı. 2012 yılı programı kapsamında ise, 44 projeye toplam 6 milyon 470 bin 108 TL mali destek sağlanması için proje yürütücüleri ile finans sözleşmesi imzalandı. 2012 yılı SODES Programının projeleri halen devam etmektedir. Kalkınma Bakanlığı’mızın, İlimize tahsis ettiği 2011 ve 2012 yılları bütçesinden artan ödeneklerle, yedek listeden 4 projenin daha desteklenmesi kararını aldı. Böylece 2012 yılında uygulanan proje sayısı 48’e, projelere sağlanan mali destek tutarı ise, 7 milyon 064 bin 207 TL’ye yükseldi.

“2013 Yılı Programında, Hibe Kazanmayı Bekleyen 173 Proje Var”

Açıklamasında, 2013 yılı SODES programına ve projelere ilişkin bilgiler de veren Vali Coş,  “2013 yılında Kalkınma Bakanlığı’mızca Valiliğimize 6 milyon 600 bin TL bütçe ayrılmıştır. 12 Mart – 12 Nisan 2013 tarihleri arasında sürdürülen 2013 Yılı SODES Programı Teklif Çağrısı döneminde, internet ortamından SODES-Bilgi Sistemi üzerinden Valiliğimize teslim edilen proje sayısı 173 olarak gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde hangi projelerin 2013 yılında hibe almaya hak kazandığını, kamuoyunun bilgisine sunacağız. Bu vesile ile önemli sosyal sorunların çözümüne vesile olan Sosyal Destek Projesi uygulaması ve İlimize verdikleri desteklerden dolayı Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik ile çok değerli Milletvekillerimize şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.