TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Adana ESOB, Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Zülfikar Sökmen, Adana Trafik Denetleme Şube Müdürü Andaç Çelebi, ESOB Başkan Vekilleri, Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda esnaf odası başkanı, genel sekreterler ile dolmuşçu esnafının katıldığı seminer TRT Haber kanalı tarafından da canlı olarak yayınlandı.

 

Seminer sırasında yapılan canlı yayında konuşan Adana Trafik Denetleme Şube Müdürü Andaç Çelebi, Adana'da yaptıkları araştırmada bu konuda alt yapı eksikliklerini görerek giderilmesi için böyle bir proje hazırlayarak hayata geçirdiklerini belirterek, yılbaşından bu yana uzman öğretmenler tarafından verilen seminerlerin kısa sürede büyük yararını gördüklerini ve devam edeceklerini söyledi.

 

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, ESOB ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kazım Barışık da, canlı yayında yaptığı konuşmada bu seminerlerin Şoför Esnafına yönelik çok önemli bir eğitim olduğunu vurgulayarak, "Yetişmiş, bilinçlenmiş ve kendisini kontrol eden bir şoförün görevini en iyi şekilde yapacağının bilincinde olarak göreve çıkması onun kendisine olan saygısını da arttırmakta ve öz güvenini sağlamaktadır. Bu girişimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizlerin ve ilgili kuruluşların bu tür bilgilendirme toplantılarıyla Adana’mıza yakışır şoförlerin hizmet vermesi en büyük dileğimizdir. İnsanları bilinçlendirmek ve eğitmek kadar güzel bir şey yok”diye konuştu.

 

Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Sözütek de, şehirdeki altyapı eksikleri ve taşımacılık maliyetlerindeki artışların sürücüleri doğal olarak öfkelendirdiğini, önce yol ve kavşakların ıslah edilmesini, belediyelerin esnafla rekabet edecek fiyat uygulamasından vazgeçmesini isterken, “Öfke kontrolü konusunda, şoförlerimizi durak başkanlarımız da günlük olarak uyarmakta, tartışma ve hata oranlarını en aza indirme çabamız sürmektedir”dedi.

 

Semineri veren Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yüreğir Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolojik Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı ve Öğretmeni Süreyya Göğce'de, insanların öfkelerini kontrol etmesinin birçok vahim olayı önlediğini belirterek,  öfke kontrolünün sadece dolmuş şoförleri değil herkes tarafından yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Göğce "Verdiğimiz bilgilere göre hareket ederek öfkelerini yenen bir çok arkadaşımız öfke kontrolünün kendilerini bir çok beladan kurtardığını ifade ettiler. Buda bizim amacımıza ulaştığımızı gösterir"şeklinde konuştu.

--