Coşkun Sabah, Semiha Yankı, Selçuk Ural ve Osman İsmen gibi isimlerin jüri üyeliğini üstlendiği yarışmayla 40 yaş üzerindeki kişilere 'şöhret kapısı' aralanıyor.
Corega tarafından organize edilen yarışmanın ilk elemesi, Adana Seyhan Oteli'nde gerçekleştirildi. Sesine ve yeteneğine güvenenlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya katılanlar, yapılan başvuru işlemlerinin ardından Coşkun Sabah, Semiha Yankı, Selçuk Ural ve Osman İşmen'den oluşan jürinin karşısına çıkarak hünerlerini sergiledi. Jüri üyeleri yarışmacıların seslendirdiği parçalara zaman zaman eşlik ederken, kimi zaman da alkışla tempo tutarak vatandaşların heyecanına ortak oldu. Ankara, İzmir ve
İstanbul'da devam edecek olan elemelerin ardından seçilecek yeteneklerden 10 kişilik bir koro oluşturulacağı bildirildi. Söz konusu koro içinde yer alan bir ismin de 'idol' seçileceği belirtildi.
'Koro Star' adlı yarışmayla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Coşkun Sabah, şöhretin geç zamanda gelmesini bekleyen 40 yaş üzerindeki kişiler için yarışmanın son bir fırsat olduğunu savundu. Türkiye'de sanatla uğraşan ve ihmal edilen 40-50 yaş üstü bir kitle olduğunu ifade eden Sabah, "Yarışmayı aynı zamanda da gizli kalmış yetenekler için önemli bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Bu insanları destekliyorum. Çünkü Türkiye'de 40-50 yaş üstünde olup da bugüne kadar dikkate alınmayan, hor
görülen ve ilgilenilmeyen insanlar var. İşte tam bu noktada hayata geçirmiş olduğumuz proje, önemli bir misyon üstlenecektir. 'Koro Star Yarışması'nda hiç ummadığımız değişik isimlerin ön plana çıkacağını tahmin ediyorum" dedi.
Bir diğer jüri üyesi Semiha Yankı ise, 40 yaş üzerinde olan, şarkı söylemesini çok sevmesine rağmen hayat şartları nedeniyle şarkıcılık yapamayan ve sesine güvenenlere yarışmayla birlikte önemli bir fırsat sunduklarını anlattı. Yankı; Adana, Ankara, İzmir ve İstanbul'da gerçekleştirilecek olan elemelerin ardından 5 kadın ve 5 erkek olmak üzere 10 kişiden oluşturulacak koronun aynı zamanda albüm çalışmaları yapacağını anlattı.
Yarışmaya katılarak hünerlerini sergileyen 61 yaşındaki Gülten Akçay ile 52 yaşındaki Doğan Akça da kendilerine sunulan fırsatı iyi değerlendirmek istediklerini ve 'şöhret' olabilme umuduyla yarışmaya katıldıklarını dile getirdi.