"Hayvanları Koruma Kanunu" amacına uygun olarak hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek üzere Çukurova Üniversitesi’nde yaşayan hayvanlara yardımcı olmak amacıyla kurulan, hayvanlara iyi davranma ve koruma bilincinin oluşması için etkinler düzenleyip projeler geliştiren Hayvan Dostları Kulübü tarafından “Sokak Hayvanları ile Yaşama Etiği” konulu konferans düzenledi.

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen konferansa ÇÜ Hayvan Dostları Kulübü Danışman Akademisyeni Prof. Dr. Oya Işık, akademisyenler, öğrenciler ve hayvanseverler katıldı.

Prof. Dr. Işık: “Hayvan Hakları Bakımından Adana Olarak Şanslı Bir İliz.”

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Oya Işık, kulübün 2015 yılında kurulduğunu belirterek Üniversite kampüsünün doğal hayatın bir parçası olan tüm hayvanların yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak için ilgili birimlerle işbirliği yaparak çalıştıklarını söyledi.

Kampüsteki hayvanları koruduklarını ve envanter çıkardıklarını ifade eden Prof. Dr. Işık, Adana olarak şanslı bir il olduğumuzu ve resmi kurumların hayvan haklarına destek olduklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Savaş Volkan Genç ve Öğr. Gör. Ömer Samsunlu “Sokak Hayvanları İle Yaşama Etiği” konulu seminer verdi.