Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı’nın kurguladığı, Adanalı komedyen-oyuncu Yunus Yuva’nın oynadığı tanıtım filmi seyredenlerin büyük beğenisini topladı.

Yaralı bir yavru köpek için Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait havyan ambulansını, 153’ü arayarak çağıran ve tanıtım filminde ünlü bir sinema karakterini canlandıran oyuncu Yunus Yuva, festivalin tanıtımına önemli katkı koydu.

24 Ağustos 2014 Pazar günü saat 15:30’da Akçatekir Yaylasında; Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı organizasyonunda, Pozantı Belediyesinin ev sahipliğinde DOHAYKO ve HAYTAP’ın katılımıyla,  sahiplenmeyi bekleyen kedi ve köpekler adına “Sokak Hayvanları ve Doğal Yaşam Festivali” gerçekleştirilecek.

Çeşitli aktivitelerin, yarışmaların yapılacağı festivalde doğal yaşama ve sokak hayvanlarına dikkat çekilmeye çalışılacak. Festivalin diğer amacı sokak hayvanlarına karşı insanların duyarlılığını arttırmak ve yeryüzünde insanlardan başka canlılarının du bulunduğuna dair farkındalık yaratmak.

Festivalle ayrıca, her kedi-köpeğin güzel ve özel olduğuna dikkat çekilip, hayvan satın almak yerine, sahipsiz hayvanların sahiplenilmesinin çok daha uygun olduğu mesajı verilmesi hedefleniyor.

Hayvanların, doğanın vazgeçilmez bir parçası olduğunu anlatmaya çalışmak da festivalin önemli mesajları arasında yer alacak.

Festivale katılmak isteyen Adanalılar, Adana Büyükşehir Belediyesi’ tahsis ettiği ücretsisz otobüslerden yararlanabilecek.

Otobüs seferleri

Büyükşehir Belediyesi önü:    24.08.2014  saat 12:30
Duygu kafe önü:                    24.08.2014  saat 12:30
Optimum AVM önü:                24.08.2014  saat 12:30