1 Mayıs’ın olaysız ve demokratik kutlanması gerektiğine işaret eden Başkan Çetin, “1 Mayıs İşçi Bayramı, resmi bir bayramdır ve diğer bayramlar gibi, mutlu sonlarla kutlanması gerektiğine inanıyorum. Bu bayramı kutlamak, işçi kardeşlerimizin ve milletimizin en doğal hakkıdır. İnşallah, geçtiğimiz yıllarda yaşanan tatsız olaylar, bugün yaşanmaz” dedi.
Sosyal demokrat hareketin her zaman işçinin yanında olduğunu ve işçi haklarını sonuna kadar savunduğunu aktaran Başkan Çetin, 1 Mayıs’ın, dünyadaki tüm işçilerin, birlik, beraberlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu, buna da herkesin saygı göstermesi gerektiğini söyledi.
Türkiye’de yaşanan terör olaylarına da değinen Başkan Çetin, “Ülkemizdeki barış ortamını sağlamak ve her gün gelen acı haberlerin önüne geçmek için toplumun her kesiminin, kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. İşte bu duygular içinde, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın, ülkemize barış ve huzur getirmesini diliyor, işçi kardeşlerimin bu güzel ve anlamlı bayramını kutluyorum” diye konuştu.