“ANITKABİR 80 MİLYONUNDUR”

‘Her ayın 10’unda Saat 10’da Ata’nın Huzurunda’ diyerek her ay bir okulun öğrencilerini Anıtkabir’e Ata’nın huzuruna gönderen Çetin, “Bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmak boynumuzun borcudur. İnanıyorum ki milletimiz Ata’sına ve anısına sahip çıkacaktır. Anıtkabir 80 milyonundur” dedi.

“ATA’MIZIN HATIRASINA SAHİP ÇIKMAK BORCUMUZDUR”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliği ile Anıtkabir'in bulunduğu arazide yapılaşmaya olanak doğmasına tepki gösterdi.

‘Her ayın 10’unda Saat 10’da Ata’nın Huzurunda’ diyerek her ay bir okulun öğrencilerini Anıtkabir’e Ata’nın huzuruna gönderen Çetin, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’in bulunduğu alana ilişkin skandal bir imar planı yapıldığını ve Anıtkabir ile ilgili son zamanlarda gündeme gelen olaylarla ilgili üzüntü içerisinde olduğunu söyledi. Başkan Çetin, “Anıtkabir Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, emperyalizmi dize getiren tek ve eşşiz komutan Büyük Önderimizin kabrinin bulunduğu yerdir. Anıtkabirle ilgili gündeme gelen kabre ve çevresine özensizlik gösterildiği, personel sayısının azaltıldığı haberlerini üzüntüyle takip ediyorum. Anıtkabir tüm ulusa ait anıtsal bir alandır, her ne amaçla olursa olsun, yapılaşmaya açılamaz. Anıtkabir alanına tek bir konut yaptırmayız. Anıtkabir'in tek bir çakıl taşına dokundurtmayız.” dedi. 
Anıtkabir’in Ulu Önder Atatürk’ün anısına saygı gösterecek bir şekilde planlanıp, bugüne kadar saygınlıkla korunduğunu vurgulayan Çetin, “Ağaçlarının boylarının bile düşünüldüğü Anıtkabir’de kısa ağaçlar dikilerek Anıtkabir’in her yerden görünmesi sağlanmıştır. Daha çocuk parkı skandalı unutulmadan böyle bir olayın yaşanması Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun şahsiyetine yapılmış bir saygısızlıktır. Bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmak boynumuzun borcudur. İnanıyorum ki, milletimiz Ata’sına ve anısına sahip çıkacaktır. Anıtkabir 80 milyonundur” diye konuştu.