Sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerini sürekli artıran Çukurova Belediyesi, kedilere mama dağıtımıyla vatandaşların takdirini kazanıyor. Hayvanseverlerden gelen talepler doğrultusunda her ay kedilere düzenli olarak mama dağıttıklarını söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bütün canlıların rahat yaşamını sürdürebildiği, karnının doyduğu, kışın soğuktan, yazın sıcaktan çok fazla etkilenmediği bir Çukurova için çalışıyoruz. Çukurova ve tüm dünya can dostlarımızla çok daha güzel ve özel” dedi.

KEDİLERE HER AY MAMA YARDIMI YAPILIYOR

Çukurova Belediyesi, can dostlara yönelik hizmetleri ile hayvan severlerin takdirini kazanıyor. Barınaklar ve kedi evi ile sokakta yaşayan kedi ve köpeklere kucak açan, parklara otomatik suluklar yerleştiren Çukurova Belediyesi kedilere özel olarak hazırlattığı mama paketlerini hayvanseverlere dağıtıyor. Sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerine her dönem bir yenisi daha ekleyen, hayvanseverlerden gelen talepler doğrultusunda kediler için 3 aydır mama dağıtan Belediye, sokak hayvanlarını kendi olanakları ile beslemeye çalışan vatandaşları tespit ediyor. Tespit edilen hayvanseverleri mama dağıtımı için Çukurova Belediyesi’ne davet eden belediye ekipleri düzenlenen törenle kedi mamalarını dağıttı. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Nesrin Çıtırık’ın da katıldığı mama yardımı töreninde hayvanseverler yardımdan oldukça memnun olduklarını ifade ederek Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür ettiler.

“ÇUKUROVA TÜM CANLILARLA GÜZEL VE ÖZEL”

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sokak hayvanları  için farklı projeler geliştirdiklerini belirterek, “Tüm canlıların yaşama hakkı var ve yerel yönetimler olarak bizler hemşehrilerimiz kadar can dostlarımızın da iyi bir yaşam sürmesi için çalışmalar yapıyoruz. Duyarlı hemşehrilerimiz de bu çalışmalarımızda bizlere destek veriyor. Sokakta yaşayan can dostlarımıza el birliği ile sahip çıkıyoruz. Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız sonuna kadar devam edecek. Bütün canlıların rahat yaşamını sürdürebildiği, karnının doyduğu, kışın soğuktan, yazın sıcaktan çok fazla etkilenmediği bir Çukurova için çalışıyoruz. Çukurova ve tüm dünya can dostlarımızla çok daha güzel ve özel” dedi.