Birlikler arasında Türkiye’nin en kapsamlı ve büyük hibesini almaya hak kazanan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği(DABB), 120 üniversite mezunu işsiz gence istihdam sağlayacak projenin, 60 kursiyerin katılımıyla ilk etabını tamamladı. DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’nin en büyük sorunu olan işsizliğe bir nebze katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

60 KURSİYERE GÜNLÜK 10 AVRO
Avrupa Birliği Hibe Projeler Bölümü'nden sağlanan 266 bin 66 Avro (900 bin TL) ile lojistik alanında, işsiz gençlere istihdam oluşturmak amacıyla hazırlanan projede, 120 gencin iş sahibi olmasının hedeflendiğini aktaran Başkan Soner Çetin, “Projenin ilk etabında, lojistik sektöründe istihdam edilmek üzere, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş, işsiz 60 gencimizin eğitimini tamamladık. İkinci etap eğitimimiz de önümüzdeki günlerde başlayacak” dedi.
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Koordinatörü Esra Uysal ise eğitimlerin başarılı bir şekilde tamamlandığını, kursa katılan 60 gence günlük 10 Avro gündelik aldıklarını bildirdi.

İKİNCİ ETAP BAŞVURULARI SÜRÜYOR
Türkiye’nin en büyük istihdam projeleri arasında yer alan projenin ikinci etabına katılacak 60 genç işsiz için başvurular 25 Eylül 2016’ya kadar devam edecek. Gençlerin istihdam sorununa katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Soner Çetin, “Türkiye’nin en büyük sorunlarının başında gelen istihdam sıkıntısına öncü olmak bizim için ayrı bir mutluluk. Bu yılın başında onaylanan ve ilk etabı başarı ile tamamlanan kursumuzun ikinci etap başvuruları da devam ediyor” diye konuştu.