Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Adana Valiliği’ni hedef alan terör saldırısını kınadı, vatandaşlara birlik, beraberlik çağrısı yaptı. 

Yayınladığı kınama mesajında terör saldırılarının toplumsal barışı hedef aldığını dile getiren Sönmez, terörün toplumda onarılması güç yaralar açtığını kaydetti. Sönmez, “Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenlerin, demokrasiye, barışa, toplumsal refaha, insan hak ve özgürlüklerine darbe vurmaya çalışanların önünde el ele,  kol kola bir duvar olmalıyız. Terör nereden gelirse gelsin şiddetle kınıyorum” dedi. 

Fırat Kalkanı operasyonunda da üç askerimizin şehit olduğuna işaret eden Sönmez, “Başta iktidar ve muhalefet partileri olmak üzere herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi ve yüreklerimizi yakan bu sorunların çözümü için bir araya gelmesi gerekiyor” diye konuştu.

Adana'yı ve Türkiye'yi yasa boğan hain saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Sönmez, “Terörün dininin, dilinin, renginin, ırkının olmadığını bir kez daha gördük. Ülkemizde barışı, kardeşliği ve demokrasiyi savunan her siyasi lider daha fazla can kaybı yaşanmaması, toplumun huzuru, barışı, refahı ve mutluluğu, ülkemizin birliği ve dirliği için kişisel ya da siyasi kaygıları bir kenara bırakıp aynı masa etrafında birleşmelidir. Hiçbir şey insan canından daha önemli olamaz” dedi. 

Sönmez, Adana Valiliği’ndeki terör saldırısında ve Fırat Kalkanı operasyonunda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türkiye’ye başsağlığı, yaralı vatandaşlara da acil şifalar diledi.