Çukurova Sanayi ve İşdünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD)Başkanı Süleyman Sönmez, basına sansürün demokrasiyle bağdaşmayan bir uygulama olduğunu söyledi. Sönmez, “Toplumu tarafsız ve doğru bir biçimde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan basın kuruluşlarının özgürlüğü demokrasi için olmazsa olmazdır. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasiden de söz edilemez” dedi.

“DEMOKRASİYLE BAĞDAŞMAZ”
Basından sansürün kaldırılışının 107. Yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada 24 Temmuz’un Türkiye’de “Basın Bayramı” olarak kutlandığını anımsatan Süleyman Sönmez, “Ülkemizde ne yazık ki hakları elinden alınan, ekonomik açıdan büyük sıkıntılar çeken basın mensupları uzun bir süredir 24 Temmuz’u bayram olarak kutlayamıyor ve bu durum ne yazık ki ülkemize yakışmıyor. Siyasi iktidarlar da basın kuruluşlarını kontrol edip toplumsal algıları yönetmek için basın kuruluşları üzerinde farklı baskı teknikleri uyguluyor. Bu tür uygulamalar demokrasiyle bağdaşmıyor” diye konuştu.
Çukurova SİFED ve ADSİAD Başkanı Sönmez, demokrasi adına basın kuruluşlarına ve çalışanlarına uygulanan baskının ve sansürün son bulması temennisinde bulundu