Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı olarak kurulan Tümyerel-Sen çatısı altında sendikal mücadeleye devam edeceğini dile getiren Soylugan, “Mücadele arkadaşlarımızı, Tümyerel-Sen çatısı altında bizimle beraber omuz omuza yürümeye davet ediyorum” dedi.

 

Soylugan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde Tümyerel-Sen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yeşilağaç’la birlikte yaptığı basın açıklamasında sendikaların kuruluşları gereği emek ve sermaye çelişkisinde ezilen ve sömürülen bütün emekçilerden yana taraf olduğunu söyledi. Sendikaların sermayeye, işverene, emperyal güçlere ve işbirlikçilerine karşı onurlu bir mücadele de vermesi gerektiğini kaydeden Soylugan, “Bu onurlu mücadelede sendikalar ve aktivistleri ABD-AB emperyalizmi ile bunların yerli işbirlikçilerinin yarattığı, etnik, dinsel sömürü anlayışının maşası olamazlar. Bu ciddi bir çelişkidir. Eşyanın doğasına aykırıdır. Emek mücadelesinin kutsallığını, geleceğini, dayanışma gücünü büyük ölçüde yaralar. Bugün geldiğimiz noktada da tam böyle olmuştur” dedi.

 

Yıllarca insanca ve onurlu yaşam mücadelesi verdiği KESK bileşeni TÜMBEL-SEN’den ayrıldığını açıklayan Soylugan, şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal kurtuluşmücadelesiyle emperyalizme karşı omuz omuza mücadele eden halkımızı, Türk-Kürt, laik-anti laik, Alevi-Sünni gibi etnik ve dinsel kimliklerle bölmeye çalışan, sermaye sahibi gerici anlayışla proje ortağı olan zihniyet sahipleriyle artık yanyana yürümeyeceğiz. Artık sınıf ve ulus bilinciyle mücadele anlayışını ilke edinmiş, tüzüğüne ‘Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, ulusal çıkarları sonsuza kadar korumak için sonsuza kadar mücadele eder’ maddesini koyan Tümyerel-Sen’de mücadelemizi sürdüreceğimizi bildirir, mücadele arkadaşlarımızı, Tümyerel-Sen çatısı altında bizimle beraber omuz omuza yürümeye davet ediyorum.”