Adana Büyükşehir Belediyesi’nce alınan 52 yeni aracın hizmete girmesi nedeniyle Uğur Mumcu Meydanı’nda tören düzenlendi. Başkan Hüseyin Sözlü, “2015 Adana’nın yılı olacak. Kamu ve merkezi yönetimle iş birliği içinde, Adanalılar’a hizmet için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, muhtarlar ve Adanalar’ın katıldığı etkinlikte, Büyükşehir Belediye Bandosu’nun parçaları eşliğinde geçit töreni yapıldı.Törende ilk konuşmayı yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı Murat Yaren, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 19 adet araç, Sağlık Daire Başkanlığı için 5 adet, Çevre Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 16 araç, Mezarlıklar Daire Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 8 araç, Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 2 araç, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Park Bahçeler Daire Başkanlığı bünyelerinde kullanılmak üzere 2 adet araç olmak üzere, toplam 52 adet araç ve iş makinesinin temin edilip, Adanalıların hizmetine sunulduğunu söyledi. Murat Yaren, şu bilgileri verdi: “Araçların temininde,çağdaş, ekonomik ve teknolojik hizmet anlayışına uygun, yüksek kalitede hizmet verecek ve şehircilik gelişimine ivme kazandıracak seçimlere azami özen gösterilmiştir. Hizmete sunduğumuz yeni araçların temininden önce yüzde 60’ı, 10 yaş üzeri olan makine parkı yaş dağılımında iyileştirme sağlanmış olup, Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla 2015 yılında alınması planlanan, toplam 130 araç ve iş makinesiyle, 10 yaş ve altı araç oranımızın, yüzde 70’ler seviyesine çekilmesi hedeflenmiştir. Yüksek işletme maliyetlerine ve zaman kaybına neden olan yaşlı makine parkımızın yıllar içinde tamamen gençleştirilmesi öncelikli amacımızdır. Gençleştirmenin yanında Büyükşehir envanterinde hiç bulunmayan mobil vinç, kaldırım süpürge araçları, karla mücadele araçları, mobil sağlık araçları, sosyal hizmet araçları gibi gelişen ve değişen hizmet alanlarıyla oluşacak, öncelikli ihtiyaca uygun, doğru araçların teminiyle hizmet kalitesini korumak ve yükseltmek de hedeflerimiz arasındadır. 2015 Nisan başında 20 adet yeni belediye otobüsü de hizmete konulacaktır.”

Adana Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’nca, belediyenin çeşitli birimlerinde kullanılmak üzere alınan 52 araç ve iş makinesi, Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen törenle hizmete girdi.


İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZDİR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 52 adet yüksek teknoloji ürünü aracı, 13 buçuk milyon liraya Adanalıların hizmetine kazandırdıklarını ifade ederek, “Bunların içinde binek araçlar yok. Tamamı hizmet araçlarıdır. İnsan hayatını kurtarmaya, yaşamı daha kaliteli hale getirmeye yönelik, yüksek teknoloji ürünü araçlar. Büyükşehir yasasıyla Adanamızın sınırlarına dahil olan ilçelerimizin de itfaiye merkezlerine en azından birer adet araç düşünülüyor. Her bir araçtan en yüksek verimliliği temin etmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki ay teslim edilecek ve ilk etapta 20 adet belediye otobüsününü ve yeni iş makinelerini belediyemize kazandıracağız. Bizim için insan hayatı önceliklidir. İtfaiye araçları ve personel yerinde duruyor gibi görünür ama bir olayda onların varlığı ve işlerini iyi yapması can kurtarır. Adana itfaiyesi dinamik ve zamanında müdahale edebilen bir yapıya sahip. Orman yangınlarında da kamu dayanışmasını artırmak üzere bir yapılanma içinde olacağız” diye konuştu.

GÖSTERİŞTEN UZAK, HALK İÇİN ÇABA HARCIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi yönetiminde 1 yıllık süreyi doldurmak üzere olduklarını hatırlatan Başkan Sözlü, şunları söyledi: “1 yıllık sürede Adana’da ne yapıldığını soranlar varsa, Büyükşehir Belediyesi’nin gösterişten uzak, halk için çalıştığını görmek mümkün. İç bünyedeki yapısal reformların ilk etapta çok önemli olduğunu biliyoruz ve uyguluyoruz. 2015 yılında ASKİ’yi yeniden yapılandırılyoruz ve bütçesi yüzde 40 artacak. Fatura edilemeyen kayıplar, kaçaklar en aza indirilerek, tamamen halk için çalışan, halka hizmet eden bir ASKİ oluşturuyoruz. 2015 reform niteliğinde bir yıl olacak. Seyhan Nehri üzerinde  iki adet, bir de Ceyhan Nehri üzerinde, ulaşımı kolaylaştıracak köprü yapacağız. Misis Köprüsü kültürel miras olarak uzun yıllar yaşatılmalı. Bu nedenle onun üzerindeki yükü hafifletecek bir köprü yapacağız. Adana’nın trafik sorunu çözmek üzere orta vadede yeni yollar yapılması, kentsel dönüşümü yaparken Adanamızda yeni yollar, imar planlarında yeni nefes alanları kazandırılması açısından düzenlemeleri yapıyoruz. Kısa sürede hizmete sokacağız bunları.”

MERKEZİ YÖNETİMLE DAYANIŞMA İÇİNDE, ADANA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkan Sözlü, konuşmasını şöyle tamamladı: “Adana’da bir dayanışma ruhunun da önünü açtığımızı söyleyebiliriz. Merkezi yönetimle, Hükümetle, kamu bürokrasisiyle iş birliği içinde, Adana ortak paydasında, ortak çalışma anlayışımız sürüyor. Türkiye’de emsali olmayan bir şekilde, Adana halkı için, merkezi yönetimle sorun yaşamadan birliktelik gösteriyoruz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, onlar da bize samimi şekilde karşılık veriyorlar. Siyasi parti ayrımı yapmadan birlikteliğimiz var. Her kuruşumuz bizim için kıymetlidir ve mesai arkadaşlarımızın hepsi Adanalılara daha iyi hizmet etmek için özveriyle çalışıyor. ‘Bu bizim işimiz değil’ demeden, canla, başla çalışacağız. Kamu kurumları dayanışma içinde olursak, Adanamızı ve Cumhuriyet Türkiye’sini kalkındırmak için önümüzde engel kalmaz. Adanalı hemşehrilerimizin bize güvenini boşa çıkarmamak için çalışıyoruz. Mazeret yerine, hizmet üreteceğiz. Enkaz edebiyatı yapmayız. Başkalarının üzerinden pirim toplamak yerine, yaptıklarımızla halkın gözüne girmeyi istiyoruz.”